Primăria Târgu Jiu îi caută pe cei fugiți din izolare

Primăria Târgu Jiu vrea să recupereze peste 100 de mii de lei de la persoane suspecte de Covid 19 care au fugit din izolare ori carantină și au ajuns și unitățile de cazare transformate în centre de carantină în perioada stării de urgență și în starea de alertă. Potrivit legii, toți cei care nu au respectat izolarea și carantina și au ajuns într-un centru de carantină pentru o perioadă de două săptămâni trebuie să suporte toate cheltuielile.

Municipalitatea a alocat acum 110 mii lei pentru a achita facturile la masă și cazare pentru persoanele care nu au respectat izolarea și carantina. Mai apoi, va trebui să identifice fiecare persoană și să-i ceară bani, așa că nu este exclus să se ajungă la instanța de judecată.

Banii au fost transferați de la capitolul „Cheltuieli de personal” și au fost direcționați spre „Alte cheltuieli și servicii”. „Se aprobă rectificarea bugetului local pe anul 2020, cu suma de 110 mii lei, în vederea achitării facturilor emise de furnizorii de prestări servicii de cazare și masă pentru persoanele fugite din izolare la domiciliu sau carantină instituționalizată, în perioada stării de urgență și alertă”, se arată în hotărârea Consiliului Local.

Juriștii primăriei trebuie acum să caute toate aceste persoane și să recupereze banii. „Direcția Juridică și Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu vor face demersurile necesare pentru recuperarea contravalorii serviciilor de cazare și masă de la persoanele fugite din izolare la domiciliu sau carantină instituționalizată, în perioada stării de urgență și alertă”, s-a mai notat în document.

Atât în perioada stării de urgență, cât și în starea de alertă, toți cei care nu au respectat izolarea și carantina trebuie să plăteacă din propriul buzunar cheltuielile în cele două săptămâni petrecute în centrul de carantină. Pentru o singură persoană, aceste cheltuieli ajung și la aproape 4.000 de lei.

Județul Gorj a fost fruntaș la cheltuielile cu persoanele carantinate în perioada stării de urgență. Peste 1.200 de oameni s-au aflat în carantină în acea perioadă.

Vizualizări: 2,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: