Primăria Târgu Jiu nu renunţă la bradul “bombă” din Petreşti

Primăria Târgu Jiu şi firma Orange au contestat la Curtea de Apel Craiova hotărârea magistraţilor gorjeni prin care s-a dispus anularea autorizaţiei de construcţie a staţiei de telefonie mobilă din zona Petreşti, mascată sub forma unui brad înalt de peste 30 de metri.

Târgujienii din zona Petreşti continuă procesele cu primăria şi cu firma Orange, după ce magistraţii gorjeni au declarat ca fiind ilegală amplasarea staţiei de telefonie mobilă în apropierea caselor. Municipalitatea nu a acceptat anularea autorizaţiei de construcţie şi împreună cu firma de telefonie mobilă au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, acesta urmând să se judece în data de 17 octombrie. Localnicii şi-au angajat un avocat şi spun că sunt hotărâţi să lupte pentru a înlătura releul amplasat la câţiva metri de casele lor. “Ne aşteptam ca primăria să facă recurs pentru că a emis o autorizaţie de construcţie pentru care s-a încasat o taxă. Aşteptăm recursul din luna octombrie şi sperăm ca până la sărbători să dăm jos releul pe care iniţial îl credeam ca fiind un brad de Crăciun adus de autorităţi pentru a înfrumuseţa zona. Ne-am angajat avocat care să ne reprezinte în instanţă şi credem că vom avea câştig de cauză în continuare întrucât justificarea făcută de judecătorii de la Târgu Jiu este foarte bună. În plus, ceilalţi au venit cu nişte aberaţii. Spun că staţia de telefonie este amplasată într-o zonă industrială, nelocuită. Nu au cum să demonstreze acest lucru pentru că sunt case la câţiva metri de acest releu mascat sub forma unui brad. Ele se pot vedea cu uşurinţă în fotografii chiar şi pe Internet”, a declarat Dan Dobrotă, locuitor de pe strada Petreşti. Firma de telefonie a plătit primăriei o taxă de 2000 de lei pentru obţinerea autorizaţiei. Reprezentanţii municipalităţii spun că aşteaptă hotărârea definitivă a instanţei pentru a putea lua vreo măsură. “În momentul de faţă suntem în faza de judecată. Aşteptăm decizia instanţei şi apoi vom vedea ce măsură vom lua”, a declarat Ramona Evulescu.  

CADOU

Cetăţenii au apelat la instanţele de judecată, în luna iunie a anului trecut după ce şi-au dat seama ca bradul amplasat în preajma sărbătorilor de iarnă nu a fost înlăturat din zonă. Oamenii au realizat că nu e un cadou din partea primăriei când au văzut luminiţa roşie din vârf. Astfel, s-au interesat şi au descoperit că era o staţie GSM, mascată de crengile bradului, care le poate afecta sănătatea pe termen lung.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: