Primăria Târgu Jiu vrea Pandurii în faliment pentru 6300 lei

Tribunalul Gorj decis, marți, 18 octombrie 2022, demararea procedurii de intrare în faliment a clubului Pandurii Târgu Jiu. Printre cei care au solicitat intrarea în faliment, majoritatea foști antrenori jucători și conducători, s-a aflat și Primăria Târgu Jiu care a cerut falimentul pentru o sumă mai mică decât salariul primarului.

Fosta vicecampioană a României din 2013 are termen de șapte zile facă recurs, la Curtea de Apel Craiova și a anunțat deja că îl va face. Printre cei care au solicitat acum deschiderea procedurii de faliment se află și Primăria Târgu Jiu, fost membru fondator al clubului Pandurii, iar suma pentru care a cerut intrarea în faliment a echipei care a adus mare bucurie târgujienilor este una derizorie, de 6300 lei, clubul anunțând pe site-ul oficial că Pandurii are de recuperat de la primărie sume mult mai mari: „Pentru o datorie de 6300 lei, Primaria municipiului Targu Jiu, prin Marcel Romanescu, a obtinut falimentul clubului Pandurii Targu Jiu. In acelasi timp, Primaria Tg. Jiu datoreaza clubului peste 600.000 lei numai dobanzi legale. Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Targu Jiu va formula apel impotriva deciziei de pronuntare a falimentului”.

Creditorii care au solicitat falimentul la Pandurii sunt, potrivit instanței, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Nistor Dan Nicolae, Iordănescu Edward Marius, Herea Nicolae Ovidiu, Acsinte Florin Dorin, Buijs Jordy şi Răducan Narcis Claudiu. Alături de fostul antrenor Edi Iordănescu și președintele care a dus Pandurii în insolvență, Narcis Răducan, au mai ceut falimentul patru jucători, printre care și Dan Nistor, de la Universitatea Craiova.

Pandurii nu s-a mai înscris în vară în Liga 3, din cauză ca avea interdicție la transferuri, și a continuat activitatea în Liga 4 Gorj, unde are victorii pe linie în cele cinci jocuri disputate. Oficialii de la Pandurii susțin că echipa se va prezenta în continuare la jocurile din campionatul județean, până la o decizie definitivă și irevocabilă.

Vizualizări: 1,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: