Primăria Turceni vrea fosta cantină de la CE Oltenia. Primar: Am pierdut două milioane de euro

Primăria Turceni încearcă de ani de zile să obțină terenuri și imobile de la Complexul Energetic Oltenia, însă demersurile sunt zadarnice. Deși acestea nu sunt folosite de companie și nu fac decât să aducă multe cheltuieli producătorului de energie, acționarii acestuia nu au fost de acord să predea sub nicio formă nici fosta cantină din oraș, care nu mai este folosită de aproape două decenii. Autoritățile și-ar fi dorit să o transforme în afterschool.

Autoritățile din Turceni și-ar dori să preia în administrare o parte din bunurile din oraș, pe care le deține Complexul Energetic Oltenia, dar pe care nu le folosește și au fost lăsate în paragină. Edilul din Turceni, Cristina Cilibiu, a anunțat că își dorește să aibă cât mai multe terenuri la dispoziție, în special în zona industrială, în speranța că va reuși să aducă investitori în oraș.

„De ani de zile, Primăria Turceni a încercat să preia dintre imobile sau terenuri care aparțin Complexului Energetic Oltenia, numai că nu s-a reușit. În momentul de față, este șansa Gorjului în cazul în care Planul de Tranziție Justă va fi aprobat și va fi pus în aplicare. Pentru că sunt bani care vin. La fel, și Planul de Redresare și Reziliență. Încercăm să avem cât mai multe terenuri. CEO este cel care deține cele mai multe terenuri pe raza UAT Turceni, în zona industrială. Ne dorim producție, să facem parteneriate prin care să vină investitori să creeze ceva”, a spus primarul din Turceni, la Radio Infinit.

Primăria a încercat să preia de la Complexul Oltenia o fostă cantină, însă nu a reușit nici acest lucru. Ar fi vrut să transforme clădirea dărăpănată într-un afterschool construit cu bani europeni. „Ne dorim cantina din centrul orașului. De 15-20 de ani nu mai este folosită. Este într-o stare avansată de degradare. Am mai pierdut acum doi ani două milioane de euro pentru că ne doream să facem un afterschool acolo și CEO nu și-a dorit să o predea nici măcar sub formă de superficie și atunci am pierdut acele fonduri. Puteam să o modernizăm”, a mai spus Cristina Cilibiu.

Și alte primării din Gorj au făcut o serie de solicitări asemănătoare celor din Complexul Energetic Oltenia, dar nu au reușit să preia nimic. Este cazul primarilor din Rovinari, Motru sau Fărcășești. 

Vizualizări: 1,928

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: