Cămine culturale, modernizate cu bani europeni

Ajunse ruine, tot mai multe cămine culturale sunt reabilitate cu fonduri europene. Așa s-a întâmplat și în localitatea Bălești, unde două astfel de clădiri lăsate în paragină în ultimii ani au fost modernizate în totalitate. Acestea urmează să fie inaugurate și, în acest an, să găzduiască și primele evenimente odată ce restricțiile impuse în pandemie se vor mai relaxa.

Este vorba despre Căminele Culturale din satele Rasova și Stolojani, din comuna gorjeană Bălești. Investițiile au fost realizate cu bani europeni și au costat peste 400 de mii de euro.

Primarul Mădălin Ungureanu a anunțat că acestea vor fi finalizate în curând și, în acest an, vor găzdui și primele evenimente culturale. „Într-o lună, vom semna recepția și la cele două Cămine Culturale de la Stolojani și Rasova. Sunt obiective obținute prin fonduri europene, prin AFIR. Au fost două obiective finanțare cu 180 de mii și 250 de mii de euro. au avut nevoie de reabilitare totală. De la căptușeală, anvelopare, tot ce înseamnă infrastructură. Totul a fost îmbunătățit. Sperăm că anul acesta vom avea parte de o relaxare totală a restricțiilor și ne vom întoarce la vechile obiceiuri”, a spus primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu, la Accent TV.

Tot cu bani europeni, și alte cămine culturale din județ au fost reabilitate înainte de a se dărâma din cauza trecerii timpului și a lipsei intervențiilor. De la bugetul local, primarilor le-ar fi fost aproape imposibil să investească în modernizări.

Vizualizări: 937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: