Gorj: Șase directori de școli vor salarii majorate

Aproape 150 de profesori și-au depus dosarele pentru obținerea de gradații de merit. Este vorba de un stimulent financiar care se acordă pe o perioadă de cinci ani și care reprezintă o majorare de 25% a salariului de bază.

Anul acesta, în învățământul gorjean se vor acorda doar 77 de gradații de merit. Douăzeci dintre acestea vor ajunge la învățători și educatori.

Numărul doritorilor care vor salarii majorate este însă mult mai mare. Șase directori de școli și-au depus dosarul pentru obținerea gradației de merit. Cele mai multe cereri vin însă din partea educatorilor și învățătorilor.

„Săptămâna trecută s-a finalizat depunerea de către cadrele didactice la Inspectoratul Școlar a dosarelor pentru gradațiile de merit. Avem un număr de 147 de dosare de gradație, iar ele sunt împărțite pe discipline, după cum urmează: la Informatică avem 6 dosare, Istorie – 2, învățători – 21, Limba și literatura română – 14, Matematică – 5, Limbi moderne – 14. De la Palatul Copiilor avem două dosare, iar șase directori și-au depus, de asemenea, dosarele de gradație. Mai avem 7 secretari și o persoană de la disciplina socio-umane. La administrator financiar avem 5 dosare, la Biologie – 5, Chimie – 2, Discipline tehnice – 6, Educatoare – 15, Educație fizică – 9, Educație muzicală – 1, Fizică – 2, iar la Geografie patru dosare. Acesta este numărul total al dosarelor depuse”, a declarat Dana Constantinescu, inspectorul școlar general.

Până pe data de 15 iunie se vor analiza punctajele fiecărui candidat, după care vor fi centralizate datele şi transmise în şcoli.

„Până în 15 iunie vom derula mai multe etape privind evaluarea și validarea rezultatelor la acest concurs. În comisia județeană de evaluare se va face punctajul pentru fiecare dosar în parte depus și, înainte de 15 iunie, în Consiliul de Administrație al IȘJ Gorj, vom valida rezultatele concursului, urmând ca apoi cadrele didactice care sunt nemulțumite de această evaluare să poată depune contestații”, a precizat Marian Staicu, inspector școlar adjunct.

În acest an, pentru personalul didactic auxiliar sunt disponibile șase gradații de merit, respectiv câte două pentru informaticieni, secretari și administratori financiari.

Vizualizări: 2,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: