Autobuze electrice și la Motru, promise de primărie

Autobuze electrice, ulițe asfaltate, piste de biciclete ori reabilitarea ambulatoriului! Sunt câteva dintre investițiile ce vor fi demarate în municipiul Motru în acest an. Cel mai mare proiect vizează reabilitarea a trei străzi și achiziția unor autobuze electrice. Circa 5 milioane de euro vor fi cheltuite cu această investiție.

11 investiții vor demara în această primăvară în Motru. În mare parte, este vorba de proiecte pentru care au fost atrase fonduri europene ori guvernamentale. „Avem un proiect care este în faza de contractare și pentru care am obținut un punctaj foarte mare. Vom reabilita 3 străzi care sunt la nivel de uliță încă în 2019 și după atâta timp. Vom realiza și piste de biciletă și, la pachet, vine și achiziția unor autobuze electrice. Vom construi piste de biciclete. Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de euro”, a explicat primarul Gigel Jianu.

Alți bani vor merge spre ridicarea unui bloc social ori pentru reabilitarea ambulatoriului de la spitalul din Motru. Bani de la Guvern au fost atrași pentru modernizarea și dotarea a patru unități de învățământ. „Vom reabilita un cartier întreg, cu străzi, parcări, alei pietonale și construcția unui bloc social pentru persoanele cu probleme sociale, în valoare de 2,5 milioane de euro. Avem în faza de contractare reabilitarea Casei de Cultură, avem în faza de verificări și contractare reabilitarea și dotarea Colegiului Tehnic. Avem reabilitarea a două grădinițe și a unei școli generale. Avem proiect pentru extinderea și reabilitarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Motru, care, iarăși, depășește 2 milioane de euro”, a mai adăugat Jianu.

Vizualizări: 1,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: