Primărie din Gorj, verificată de ITM. Nu a dat tichetele de vacanță

Lipsa banilor a făcut mai mulți edili din județul Gorj să întârzie plata voucherelor de vacanță. Deși unii au găsit bani în buget să achite aceste tichete, alții abia au avut bani de salarii. Chiar și în aceste condiții, la primăria Turburea, de exemplu, inspectorii de muncă s-au sesizat și au făcut verificări după ce au aflat că acolo nu s-au împărțit voucherele de vacanță pentru funcționari.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a fost foc și pară pe reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj care au „descins” în biroul său. El a explicat că banii au fost puțini spre sfârșitul anului trecut și nu i-au ajuns și pentru voucherele de vacanță.

„Ajungi tu, ITM, să mă controlezi pe mine că nu am dat vouchere de vacanță. De unde să dau? Spre finalul anului, noi nu am avut bani să ne luăm salariile, să dăm bani pentru personalul cu handicap pentru că, numai în Turburea, persoanelor cu handicap și însoțitorilor dăm 14 miliarde de lei vechi pe an”, a spus Ion Bîrcă, la TV Sud.

Nu este o situație singulară la nivelul județului Gorj. Și alte primării au ajuns la fundul sacului la finalul anului trecut și s-au regăsit în imposibilitatea de a le acorda salariaților tichetele de vacanță. (A.A.)

Vizualizări: 2,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: