Propune o reorganizare a spitalului din Târgu Jiu

Secții comasate sau mutate în altă clădire. Ar fi soluția pentru o reorganizare a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Soluția nu este nouă, dar nu este deloc privită cu ochi buni de medicii care au aflat că le-ar putea fi comasate secțiile sau unele dintre acestea ar putea fi mutate în clădirea din strada Tudor Vladimirescu ori în cea situată pe strada Progresului și invers.

Soluția a fost propusă și de reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, dar nu s-a putut ajunge la un consens cu doctorii care s-au opus unui astfel de plan, iar spitalul nu poate funcționa în condiții normale, așa cum cere legea și în favoarea asiguraților. „Au tot fost discuții cu spitalul privind mutarea unor secții de pe Tudor, la clădirea 700 și invers, ca să se încerce o organizare care să funcționeze așa cum trebuie. De atâția ani, nu a fost posibil pentru că, de multe ori, nici medicii nu au fost de acord. S-au opus pentru că într-un fel, și prin această organizare, până la construirea unui nou spital, se poate face o organizare în așa fel încât să fie spitalul funcțional și să vină în sprijinul asiguraților”, a explicat Daniel Șurlea, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Altă discuție a privit o rocadă a anumitor secții de pe Tudor Vladimirescu, pe strada Progresului și invers. Nici aici, conducerea spitalului nu a reușit să ajungă la un numitor comun cu medicii.

Șurlea își pune speranțele în noua conducere a unității medicale să convingă doctorii ce e mai bine pentru pacienții care ajung la spital. „Se punea în discuție să fie comasate secțiile chirurgicale, să fie mutate la 700 și aici să rămână cumva specialitățile medicale. Era în discuție să se mute Unitatea de Primiri Urgențe pe strada Progresului și era normal atâta timp cât acolo ai secție de Cardiologie, Neurologie, unele dintre cele mai importante secții unde se adresează pacienții cu infarct miocardic sau cu un accident vascular cerebral. Să sperăm că odată instalată noua conducere, după ce va fi concurs, o să se intre mai hotărât și o să se ia niște măsuri în acest sens chiar dacă o să existe o anumită opoziție din partea medicilor”, a mai adăugat Șurlea.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu funcționează în trei clădiri situate în zone diferite din oraș. Pentru ca pacienții ajunși la Unitatea de Primiri Urgențe, este solicitată o ambulanță care să-i plimbe între spitale ca să le fie făcute toate investigațiile de care au nevoie.

Vizualizări: 1,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: