Ministrul Culturii vine la Târgu Jiu

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, și-a anunțat prezența la Târgu Jiu de Ziua Națională „Constantin Brâncuși”. Pe 19 februarie se vor împlini 144 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Tot în această zi, ministrul a anunțat că va fi deschis Muzeul Național „Constantin Brâncuși”. Acesta își va deschide porțile în Casa „Barbu Gănescu” din Târgu Jiu.

„Avem deosebita plăcere de a vă invita să fiți alături de noi la evenimentele prilejuite de Ziua Națională „Constantin Brâncuși”, evenimente onorate de prezența Ministrului Culturii - Domnul Bogdan Gheorghiu”, este anunțul reprezentanților Muzeului Național „Constantin Brâncuși”.

Manifestările vor debuta pe 28 februarie, la ora 19, cu un eseu teatral vizual, la Teatrul Dramatic din Târgu Jiu, iar la ora 20, va urma o proiecție arhitecturală la sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”

Ziua de 19 februarie, de la ora 10, se va deschide cu o vizită pe Axa Brâncuși, iar mai apoi va fi deschis Muzeul Național „Constantin Brâncuși”. Evenimentele vor continua cu un stand-art, o expoziție de fotografii cu atelierul lui Brâncuși, de la Paris, și alte fotografii document cu sculptorul. În cadrul vernisajului, profesorul Mircea Suchici, de la Opera Română din Craiova, va susține un micro-recital pentru violoncel solo.

Vizualizări: 993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: