Primărie în proces cu CEO pentru două școli afectate de activitatea minieră

Autoritățile locale din comuna Cătunele se judecă de trei ani cu Complexul Energetic Oltenia după ce activitatea minieră din zonă a afectat două unități de învățământ din localitate. Procesul este aproape de final, iar până acum, pe toate instanțele primăria a avut câștig de cauză.

Unitățile de învățământ din satele Steic și Lupoaia au avut de suferit în trecut din cauza exploatărilor miniere din zonă, dar și din cauza haldelor.  Din acest motiv autoritățile locale au acționat în instanță compania și cer despăgubiri.

”Ne judecăm de aproximativ 3 ani de zile și am cerut pentru o unitate de învățământ 350.000 de lei iar pentru cealaltă 250.000 de lei.  Trebuie să le refacem acoperișul precum să le face hidro și termo izolație. Noi până acum am avut câștig de cauză și suntem aproape de final”, a declarat edilul Florinel Țuilă.

Pentru o unitate școlară din cele două a fost închisă din cauza lipsei de elevi, edilul vrea să o transforme cu banii de la CEO în centru pentru copiii cu autism. ”În una din școli, pentru că nu mai sunt copii, vreau să fac un centru pentru copiii cu autism. Avem vreo 10 în localitate și mi se pare normal și omenește să aibă și ei un spațiu al lor. La Lupoaia va funcționa în continuare grădinița, dar trebuie să intervenim urgent pentru că s-a infiltrat apa și este multă umezeală”, a mai spus edilul din Cătunele.

Vizualizări: 1,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: