Un oraș din Gorj va avea centru SMURD

Autoritățile locale din Bumbești-Jiu lucrează la amenajarea unui centru SMURD în oraș, care va fi gata în câteva luni. S-au obținut toate aprobările și avizele necesare, iar investiția se ridică la aproximativ 1.500.000 de lei.

Centrul SMURD va funcționa în vechea școală generală din oraș, care a fost închisă de ani buni. În acest moment se lucrează pentru amenajarea centrului ca să respecte normele în vigoare.

Autoritățile promit că acesta va deveni funcțional în aproximativ 2 luni. ”Eu cred că, după ce se va termina cu starea de urgență, o să putem operaționaliza centrul SMURD de la Bumbești-Jiu la care se lucrează acum pentru a fi amenajat. O să comasăm aici jandarmii și pompierii. Am luat decizia în urma unor consultări cu cei de la ISU și IJJ. Avem toate aprobările necesare. Centrul este amenajat în școala generală care nu mai funcționează de mulți ani, am schimbat destinația clădirii și am reușit să facem acest centru”, a precizat primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență va punea la dispoziția centrului și o autospecială SMURD echipată cu cele necesare.

Vizualizări: 4,770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: