Unii primari împart alimente cu bani din propriul buzunar

Mai mulți primari din Gorj sprijină cetățenii aflați în dificultate în această perioadă cu bani din propriul buzunar. Pentru că legislația nu este clară în ceea ce privește asigurarea alimentelor celor aflați în izolare sau la nevoie, edilii preferă să ajute oamenii fără să se atingă de bugetul local.

Primarul din Tismana se numără printre edilii care au încercat să nu ia bani de la bugetul local pentru a asigura hrana celor aflați în izolare sau pentru bătrânii care au nevoie de alimente. De frică să nu i se impute sumele cheltuite în această perioadă, împreună cu viceprimarul suportă din buzunar nevoile cetățenilor. ”Cei în izolare nu au apelat la noi să le asigurăm alimente. Au mai sunat să ne trimită să le cumpărăm, dar cu banii lor. Am avut o problemă cu cei mai bătrâni, care nu au mai găsit făină pentru mămăligă la magazinele din zonă. Avem o societate în zonă care are moară, avea și materia primă și am plătit eu cu viceprimarul 30 de kilograme de mălai și l-am dus la bătrâni. Tot la cei care au peste 60 de ani, eu și viceprimarul le asigurăm pâinea săptămânal. Cam 60 de pâini ducem”, a precizat Marian Slivilescu, primarul din Tismana.

Au fost și cazuri în care cei izolați au cerut lucruri exagerate și autoritățile au luat totul ca pe o glumă. ”Au fost și cazuri când cei aflați în izolare au cam sărit calul și au cerut lucruri scumpe sau voiau să-și facă poftele, numai că eu am luat totul în glumă și nu am căzut în jocul lor. Am decis eu și viceprimarul să suportăm cheltuielile din buzunar, pentru că legislația nu este clară și, decât să ne avântăm și apoi să dăm banii tot din buzunar, am zis mai bine să fim precauți“, a mai spus primarul din Tismana.

Și la Bengești-Ciocadia s-a întâmplat același lucru. ”Am avut câțiva de erau în izolare de se credeau cei mai mari și cei mai tari până să vină pandemia și acum s-au transformat în mielușei. Au vrut să le ducem alimente. Am luat cu viceprimarul din banii noștri și le-am dus o dată. A doua oară nu au mai îndrăznit, pentru că le-am arătat obrazul”, a precizat primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia.

Vizualizări: 3,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: