Primăria Rovinari cumpără aparat pentru testarea Covid 19

Tot mai multe primării se implică în sprijinirea spitalelor ca să facă față pandemiei de coronavirus. Edilul din Rovinari a anunțat că face demersuri să cumpere un aparat pentru testarea și diagnosticarea pacienților infectați cu noul virus. În jur de 45 de mii de euro este dispusă primăria să aloce pentru un astfel de aparat ce va fi instalat la spitalul din oraș, unde, în aceste zile, va fi dus și un tunel pentru decontaminare prin care vor trece atât personalul medical, cât și pacienții înainte să intre în spital.

Aparatul va fi cumpărat din bugetul Primăriei Rovinari. Anunțul a fost făcut de edilul Robert Filip: „Suntem la capătul unui proces amplu și rapid, să achiziționăm un aparat pentru a putea face aceste teste Covid și acum așteptăm să vedem cum facem acest flux pentru că am sunat la DSP și trebuie să facem un flux anume pentru a achiziționa acest aparat. Ne vom lua un aparat să avem la Rovinari, să putem să facem aceste teste. Eu cred că se face și la Târgu Jiu și aș vrea să-i felicit pe acești oameni care au pus bani, pe doctorii care s-au implicat să facă această investiție. E un lucru bun că se face mai ales că se face din donații. Noi o să facem din bugetul primăriei, iar spitalul va face aceste camere modulare pentru a putea să luăm autorizația”.

În total, în jur de 45 de mii de euro va costa un astfel de aparat. Vor putea fi făcute mai puține teste, dar vor fi suficiente, a mai dat asigurări Robert Filip, la Radio Infinit: „Un test este aproximativ 25 de euro, iar noi nu optăm să luăm acel aparat scump. O să optăm să luăm un aparat care nu face atât de multe teste într-o zi. Poate va face jumătate din câte face aparatul de la județ. Ne acoperim nevoile noastre din zonă. Se poate folosi și pentru altceva. Cred că va costa între 40-45 de mii de euro. o să ne vină acum un tunel cu raze UV pentru dezinfecție, pentru oamenii care intră în spital”.

Vizualizări: 1,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: