Primarii au terminat banii și se uită la guvern

Primăriile din Județul Gorj sunt afectate de pandemia provocată de noul coronavirus. Rectificarea bugetară este așteptată ca pâinea caldă, altfel vor exista probleme majore la buget. Așadar, mai multe unități administrative vor intra în colaps dacă Guvernul nu acordă un sprijin financiar.

Situația nu este tocmai bună pentru mai multe primării și alte entități administrativ teritoriale din Gorj. Bugetul acestora este aproape pe final, având nevoie urgent de o rectificare bugetară.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că sunt probleme, iar situația financiară arată destul de rău. ”La acest moment, situația arată destul de rău. Pe hârtie există bani, din încasări mai puțin. Având în vedere cele două luni de stare de urgență, încasările din impozit pe venit sunt destul de mici, astfel că bugetele locale, dar și al județului sunt destul de afectate. Sperăm ca, în această perioadă, încasările să fie mai mari privind distribuțiile din cota de TVA, din trimestrele 3 și 4 să acoperim necesarul de funcționare, atât al aparatului propriu, cât și al Spitalului Județean și a DGASPC Gorj(...) A fost și este o perioadă dificilă în privința colectării taxelor și impozitelor. Așteptăm intervenția Guvernului”, a spus Cosmin Popescu, la Tele 3.

De asemenea, șeful CJ Gorj spune că așteaptă ca rectificarea bugetară să aibă loc luna aceasta. ”Urmează o perioadă în care mulți dintre primari o să aibă probleme financiare. Este necesară o rectificare bugetară în luna iunie. Nu vor fi afectate investițiile, majoritatea fiind prin fonduri europene. Pentru următoarea lună sunt puse în pericol achitarea facturilor celor care au prestat și executat lucrări pentru aceste UAT-uri”, a mai adăugat Popescu.

Vizualizări: 1,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: