Primarii, chemaţi în instanţă de angajaţi

Mai mulţi primari din judeţul Gorj s-au trezit peste noapte târâţi pe holurile instanţelor de judecată. S-a întâmplat asta după reducerile de personal din administraţiile publice locale.

Pe rolul instanţelor din Gorj sunt mai multe cauze în care angajaţii disponibilizaţi din primării au dat în judecată primarii pe motiv că au fost concediaţi abuziv. În această situaţie se află primarul din comuna Dăneşti. „O angajată m-a dat în judecată după ce a fost disponibilizată. Nu ştiu de ce, probabil consideră că a fost nedreaptă decizia. Este singura din toată primăria care a făcut asta“, a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.

Aceleaşi probleme sunt şi la Primăria din Târgu-Cărbuneşti, unde un angajat al administraţiei publice locale nu vrea să accepte ideea că a fost disponibilizat. „Da este adevărat. Un singur angajat a acţionat în instanţă decizia de disponibilizare pe motiv că s-a făcut acest lucru în mod abuziv. Nu înţeleg de ce s-a întâmplat asta pentru că dumnealui oricum ieşise la pensie. Şi avea un venit. Nu voia sau nu se aştepta probabil să plece din primărie. Voia să mănânce trei pâini şi alţii niciuna”, susţine viceprimarul Ion Fugaru. În aceeaşi situaţie mai sunt şi alte primării cum Băleşti sau Cruşeţ.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: