Olimpic naţional la chimie, pregătit pentru admiterea la Oxford

Un elev al Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” se pregăteşte intens pentru admiterea la Universitatea Oxford, chiar dacă mai are un an până la susţinerea bacalaureatului internaţional. Olimpic naţional la chimie, Lucian Scurtu, participă la dezbateri şi scrie poezii. Acesta se numără printre experţii în dezbatere ai României, de curând ocupând locul I la Concursul Naţional “Tinerii dezbat”, alături de echipa sa.

Lucian Scurtu este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Băiatul este pasionat de chimia nucleară şi se pregăteşte pentru admiterea la Universitatea Oxford. Anul trecut a obţinut menţiune la olimpiada de chimie, faza naţională. “Am început să mă pregătesc pentru bacalaureat încă de pe acum. Încerc să lucrez din ce în ce mai mult la fizică şi chimie. Îmi doresc să fiu studentul Universităţii Oxford şi ca atare voi susţine atât bacalaureatul la nivelul unităţii de învăţământ pe care o voi absolvi cât şi bacalaureatul internaţional la Bucureşti, pe care îl voi susţine în limba engleză”. Pentru a putea susţine bacalaureatul internaţional, Lucian trebuie să obţină un certificat de atestare a cunoştinţelor de limba engleză.

Scrie poezii şi cântă la pian

Lucian Scurtu împreună cu două colege ale sale, Eglantina Becheru şi Miruna Răduţoiu au reprezentat Gorjul la Concursul Naţional “Tinerii dezbat”, care a avut loc în această lună la Bucureşti.  Echipa Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu”, coordonată de profesorul Elena Velţan, a obţinut locul I. Din peste 125 de licee înscrise la concurs, echipa gorjenilor s-a remarcat prin calitatea informaţiei, fermitatea argumentării şi talentul oratoric. Deşi studierea chimiei nucleare reprezintă visul său, Lucian Scurtu împreună cu colegele sale s-au ocupat de înfiinţarea Clubului de Dezbaterii din Oltenia.

Chiar dacă timpul său liber este foarte limitat, Lucian încearcă să-l valorifice în permanenţă. În momentele sale de respiro, băiatul scrie poezii şi cântă la pian. Pasiunea pentru poezie a descoperit-o încă din clasele V-VIII, însă i s-a accentuat pe parcursul liceului. “Încă din şcoala generală îmi plăcea să compun, iar doamna profesoară Georgeta Grivei m-a îndrumat să scriu poezii. Cele mai multe poezii scrise mine au ca temă dragostea şi societatea, cu transformările ei”, a precizat Lucian Scurtu.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: