Primarii din zonele miniere, îngrijoraţi. Nu vor grevă!

Primarii gorjeni din comunele unde au loc activităţi miniere speră că administraţia şi sindicatele din Complexul Energetic Oltenia vor ajunge la un consens în ceea ce priveşte reducerea de cheltuieli. Autorităţile locale spun că declanşarea unei greve generale ar însemna o nenorocire pentru localităţi, care şi aşa întâmpină probleme financiare. Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti, spune că a stat de vorbă cu oamenii prin carieră şi situaţia este cu adevărat „neagră”.

Criza din Complexul Energetic Oltenia pune pe jar primarii din comunele miniere din Gorj. Sorin Bucurescu, primarul din Slivileşti, a declarat ieri că oamenii sunt „negri de supărare” şi că nu acceptă în ruptul capului reducerea veniturilor salariale. „Nu am cuvinte cât sunt de supăraţi, sunt negri de supărare, vai de mine, ar trebui să urlu cum urlă Satana în cimitir, aşa de supărat sunt, va fi prăpăd pentru oameni şi pentru localitate”, a declarat primarul Sorin Bucurescu.

Un alt primar care se arată afectat de situaţia minerilor şi energeticienilor este Ion Gruescu, de la Negomir. Gruescu a declarat ieri că greva nu este o soluţie pentru oameni şi nici pentru administraţie. Îndeamnă sindicaliştii la dialog şi administraţia la înţelegere. „Greva nu este o soluţie, trebuie dialogat mult, şi administraţia cu sindicatele. Trebuie să se livreze în continuare, o grevă acum ar însemna o nenorocire, să întrerupă acum lucrul o săptămână ar fi dezastru, trebuie să se gândească de nouă ori şi sindicatele şi administraţia să găsească soluţii”, a declarat Ion Gruescu, primarul din Negomir.

Mihai Calotă, primarul din Urdari, le transmite sindicaliştilor să nu mai îndemne oamenii la grevă pentru că o grevă nu le va rezolva problemele. „Dacă nu lucrezi, nu iei bani, grevele nu sunt o soluţie, înţelegerea e cea mai bună. Eu cred că sindicatele trebuie să mai analizeze şi munca oamenilor că dacă nu producem de unde bani. Noi avem buget făcut după veniturile estimate anul trecut deci automat şi noi ca primărie vom fi afectaţi”, a declarat Mihai Calotă, primarul din Urdari.  

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: