Compartiment de Primiri Urgenţe fără medici, la Turceni

Spitalul Orăşenesc Turceni are Compartiment de Primiri Urgenţe, dar nu-l poate folosi. Directorul unităţii spitaliceşti, Dragoş Haţegan, a precizat că noul Compartiment de Primiri Urgenţe are toate avizele necesare funcţionării, dar se confruntă cu o lipsă gravă de medici urgentişti. Conducerea spitalului a precizat că în prezent poartă discuţii cu mai mulţi medici de urgenţă pentru a veni la Turceni.

Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului Turceni a luat avizul de la Ministerul Sănătăţii încă de anul trecut însă nu poate fi funcţional pentru că la Turceni nu este nici măcar un medic de urgenţă. Conducerea Spitalului Orăşenesc Turceni a precizat că are nevoie de cel puţin medic pe urgenţe ca să poată da drumul compartimentului. „Caut medic urgentist pentru Compartimentul de Primiri Urgenţe însă este foarte greu, nu vrea nimeni să vină. Avem tot ce trebuie să-i dăm drumul, dar nu avem medici. Ca să poată funcţiona ne trebuie cel puţin un medic urgentist, dar ideal ar fi patru medici ca să fac tură completă. Legea prevede şase posturi de medic urgentist”, a adăugat Dragoş Haţegan, directorul Spitalului Orăşenesc Turceni.

Directorul Dragoş Haţegan se poate lăuda însă cu alţi medici. Secţia Pediatrie din cadrul spitalului are un nou medic pediatru. Corina Rădoi, absolvenţă a Medicinii la Craiova, a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de medic pediatru. Directorul Spitalului Orăşenesc Turceni, Dragoş Haţegan, a precizat că tânăra doctoriţă s-a lăsat cu greu convinsă să participe la concurs. „Domnişoara doctor a terminat rezidenţiatul la Craiova însă este din zonă, a copilărit la Turceni, părinţii sunt din Turceni. Am convins-o cu greu să vină în spitalul nostru, dar în final am reuşit. A venit la noi cu normă întreagă”, a declarat Dragoş Haţegan, directorul Spitalului Turceni. Tot în cadrul spitalului Turceni a fost organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de medic şef pe secţia chirurgie generală. Conducerea spitalului a precizat că din cei doi medici chirurgi a participat doar medicul Liviu Martin care a şi câştigat concursul.

Vizualizări: 457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: