Mai multe familii din ACH Gureni riscă să rămână din nou în beznă

Problema furnizării energiei electrice în Colonia ACH Gureni a fost rezolvată temporar. Barăcile celor aproximativ 90 de familii primesc din nou curent de la transformatorul firmei Succes. Asta doar pentru aproximativ două săptămâni, perioadă în care primăria va finaliza lucrările în vederea deschiderii unei partide proprii. Potrivit autorităţilor locale, nu toate familiile vor fi branşate la transformatorul primăriei din cauza datoriilor mari pe care le înregistrează către SC Util.

Barăcile din Colonia ACH Gureni au fost luminate din nou, după ce Consiliul Local Peştişani a alocat suma de aproximativ 120.000 de lei pentru deschiderea altei reţelei electrice. Potrivit autorităţilor locale, în cel mult o săptămână vor începe lucrările la această reţea. „În momentul de faţă, barăcile au curent temporar tot de la transformatorul Succes. După aprobarea Hotărârii de Consiliu, noi ne-am luat toate avizele pentru a face o altă reţea. În câteva zile vom începe lucrarea, avem transformatorul nostru, vom amplasa un stâlp şi vom lega cablul”, a declarat Ilie Fuiorea, viceprimarul comunei Peştişani.

Cu toate acestea, mai multe familii riscă să rămână din nou fără curent pentru că au datorii mari către SC Util. „Oamenii vor trebui să facă un contract cu primăria, însă nu toate familiile vor fi branşate la curent. Vom întocmi un regulament în care vom consemna condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească familiile ce încheie contract cu primăria. Bineînţeles, vom ţine cont de datoriile pe care le au către SC Util. În momentul de faţă, aproximativ 40% dintre familiile din Colonia ACH au datorii de peste 500 de lei”, a precizat Ilie Fuiorea.

Pentru a putea fi branşaţi la noua reţea oamenii vor trebui să-şi refacă instalaţiile electrice. „Localnicii vor trebui să-şi reînnoiască instalaţiile. Avem contract cu un electrician autorizat. Lucrările care se fac în afara locuinţelor sunt suportate de primărie, iar cele din interiorul locuinţelor sunt suportate de oameni”, a declarat viceprimarul Fuiorea.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: