Propunere: Schimb de experienţă între funcţionarii primăriilor

Primarul comunei Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, vrea să propună autorităţilor judeţene să permită angajaţilor dintr-o primărie să se specializeze în alte primării. Conform primarului, în unitatea pe care o conduce lucrează persoane care cunosc foarte bine domeniul în care prestează activitate, dar şi persoane mai puţin experimentate. Cei cu experienţă şi rezultate bune ar putea da lecţii angajaţilor care prestează acelaşi tip de activitate din alte primării, dar care sunt mai puţin experimentaţi. Edilul crede că astfel salariaţii unităţilor administrativ teritoriale ar deveni eficienţi.

Primarul Dănuţ Bălu spune că această variantă este una mai eficientă chiar şi decât cursurile de specializare la care sunt trimişi funcţionarii publici. Edilul va face în zilele următoare această propunere prefectului de Gorj, Alin Văcaru, fiind sigur că în acest fel va creşte eficienţa salariaţilor din unitate. „Aş dori să avem o iniţiativă împreună cu domnul prefect şi cu domnii primarii din judeţul Gorj, întrucât  în aparatele de specialitate ale primarilor se regăsesc persoane nu atât de pregătite profesional, indiferent câte cursuri de perfecţionare au făcut de-a lungul timpului. Aş fi dorit ca în cadrul acestei întâlniri să solicităm fiecărui primar să vină cu propunerea şi cu personalul care este pregătit în fiecare domeniu. De exemplu, consider că la Fărcăşeşti pe partea de topografie avem o persoană care este pregătită a da câteva idei şi sugestii vis-a-vis de punerea pe plan şi măsurătorile efectuate în teren. Acelaşi lucru putem întâlni şi la alte primării unde personalul de specialitate din compartimentul urbanism ar putea să ne sprijine şi noi să trimitem persoana încadrată să primească aceste indicaţii, să vadă cum sunt puse în aplicare atribuţiile personalului din acea primărie”, a declarat primarul din Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu.

Primarul speră ca prefectul Alin Văcaru să fie de acord cu această propunere. „Un schimb de experienţă e mai benefic decât un curs de perfecţionare, unde mult mai greu poate primi o informaţie. Când vede la altcineva cum lucrează îşi schimbă modul de lucru şi duce la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: