Drumul Judeţean Seciurile-Bustuchin, lăsat de izbelişte

Drumul Judeţean ce face legătura între comunele Roşia de Amaradia şi Bustuchin este lăsat de izbelişte de autorităţile judeţene din Gorj. Chiar dacă drumul este un coşmar pentru şoferii care tranzitează zona, autorităţile judeţene anunţă că vor face doar lucrări de întreţinere şi reparaţii. Primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, se teme de ce e mai rău în primăvară, când vor creşte precipitaţiile.

DJ Seciurile-Bustuchin este un adevărat coşmar pentru şoferii care tranzitează cele două comune, Roşia de Amaradia şi Bustuchin. Drumul Judeţean a fost afectat de alunecările de teren pe o porţiune de aproape 70 de metri, jumătate din drum practic prăbuşindu-se, iar pe cealaltă jumătate se circulă în condiţii greu de închipuit. Autorităţile locale din Roşia de Amaradia spun că până nu demult porţiunea afectată nu era nici măcar semnalizată, punând în pericol viaţa participanţilor la trafic mai ales în condiţii de ceaţă. „Am sesizat autorităţile judeţene de nenumărate ori şi în scris, şi verbal. Ultima dată am avut o discuţie cu domnul Călinoiu anul trecut pe această temă şi mi-a zis că trebuie să îngroape bani mulţi acolo. Mai mult eu nu am ce face şi mi-e frică că o să se întâmple o nenorocire mare acolo din primăvară, când o să plouă mai tare”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia. 

Lucrări de întreţinere şi reparaţii

Autorităţile judeţene au declarat, prin vocea purtătorului de cuvânt, Oana Paloş, că DJ Seciurile-Bustuchin este prins anul acesta într-un proiect de reabilitare. „Pentru anul 2015 sunt prevăzute lucrări de întreţinere şi reparaţii pentru tot sectorul de drum. Se va interveni cu plombări, covoare asfaltice şi lucrări la dispozitivele de scurgere a apelor. Pe porţiunea afectată de alunecările de teren se va interveni tot cu lucrări de întreţinere şi reparaţii pentru că mai mult nu se poate face”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, declara la sfârşitul anului trecut că va cere efectuarea unui studiu de fezabilitate a întregii zone, întrucât întreaga localitate Seciurile prezintă cel mai mare risc de alunecări. Şeful judeţului a mai spus că va solicita bani de la Guvernul României pentru acest proiect. 

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: