Risc de inundaţii la gospodăriile din cartierul Vârţ-Rovinari

Cel puţin 10 gospodării din zona Vârţ-Rovinari riscă să fie inundate, asta după ce canalele de preluare a apelor pluviale s-au înfundat urmare a lucrărilor de reabilitare ce se realizează pe DN66. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, a fost în zonă după ce autorităţile locale, dar şi cetăţenii direct afectaţi au înaintat adrese la Prefectură în legătură cu această problemă. În urma discuţiilor care s-au purtat ieri între autorităţile locale, judeţene, dar şi constructorul drumului, a rămas să intervină cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în aceste zile pentru decolmatarea canalelor, iar CFR să cureţe podeţele din zona căii ferate, astfel încât apa de pe canale să poată fi deversată în Jiu

Nu este pentru prima dată când canalele care preiau apele pluviale în zona Vârţ se colmatează din cauza lucrărilor ce se efectuează pentru reabilitarea drumului naţional. Autorităţile locale au intervenit cu pompe, însă cum în ultima perioadă a plouat mult apa a ajuns aproape de gospodăriile localnicilor. Acum apa din canale nu îşi mai urmează cursul firesc spre Jiu, canalele şi podeţele fiind efectiv blocate.

Autorităţile locale, dar şi cetăţenii din zonă au cerut autorităţilor judeţene să intervină pentru rezolvarea acestei probleme. În urma discuţiilor ce s-au purtat ieri atât cu autorităţile judeţene, cât şi cu reprezentanţii CNADNR, s-a decis intervenirea de urgenţă pentru decolmatarea canalelor şi podeţelor. „Am solicitat o intervenţie a domnului prefect. Dânsul s-a deplasat la Rovinari. Împreună am constatat că sunt probleme în zona cartierului Vârţ. Sunt anumite case care sunt în pericol de a fi inundate dacă precipitaţiile continuă. Domnul prefect a solicitat o şedinţă de lucru împreună cu CNADNR, cu Apele Române, cu proiectantul şi constructorul care se ocupă de reabilitarea drumului naţional. La şedinţă a venit şi domnul preşedinte Călinoiu. S-au stabilit clar măsurile imediate care trebuiesc luate. Vorbim de două fronturi, unul urgent şi rapid de decolmatare a canalului pentru a putea evita eventualele inundaţii. Cel de-al doilea, care este pe termen lung, şi care presupune o nouă proiectare, probabil un act adiţional la constructor şi o reabilitare a întregii zone de canale care traversează şoseaua şi se varsă în Jiu”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

În fapt, în proiectului de reabilitare a DN66 pe zona Vârţ nu este prevăzută şi realizarea de rigole pentru preluarea apelor pluviale. „Probabil un constructor, nu ştiu dacă cel de acum, va realiza toate aceste rigole şi şanţuri. Probabil în primăvară, după ce lucrarea va fi scoasă la licitaţie”, a mai spus Constantin Podaru.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: