Primarii gorjeni au ajuns la fundul sacului și așteaptă bani de la Guvern

Primarii din Gorj așteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară promisă de Guvern. Toți au ajuns la fundul sacului mai ales când vorbim de indemnizațiile ce sunt acordate persoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora. Banii pe care i-au primit până acum nu au fost suficienți și acum se uită lung după noi sume pe care le-au promis guvernanții.

Primăria orașului Târgu-Cărbunești este una dintre cele care au mare nevoie de bani. Și aici este nevoie de fonduri pentru ca persoanele cu handicap să primească indemnizațiile la timp.

În plus, primarul Dănuț Birău vrea să redirecționeze bani și către spitalul din oraș, unde urmează să devină funcțional laboratorul în cadrul căruia se vor putea face teste Covid. 150 de mii de lei a alocat primăria în primă fază spitalului din Târgu-Cărbunești pentru această investiție.

“Majoritatea banilor care vor veni aici vor fi redirecționați către Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești și către plata persoanelor cu handicap. În rest, vom încerca să ne descurcăm cu ce avem și nu cred că vor fi probleme. Orice ban care vine și putem să-l direcționăm către spital este bun venit pentru că noi, marți, vom avea o ședință de rectificare de buget. Am alocat deja bani din acea cotă de cofinanțare de 10% pentru cumpărarea componentelor acelui aparat PCR pentru testare și încă 150 de mii de lei vor merge lângă alți 150 de mii pe care spitalul i-a primit sponsorizare pentru construirea laboratorului în așa fel încât să putem face și la Târgu-Cărbunești aceste teste pentru Covid”, a declarat primarul Dănuț Birău, la Radio Infinit.

Când va deveni funcțional, în laborator se vor putea face teste Covid chiar și la cerere. Astfel, speră edilul, s-ar putea rotunji și veniturile spitalului. „Pe lângă cei care vor fi internați în spital, se pot face și teste care pot să aducă niște venituri în plus spitalului”, a mai adăugat primarul.

Un test Covid făcut la cerere costă în jur de 300 de lei, exagerat de mult, mai crede primarul din Târgu-Cărbunești, care a fost nevoit să testeze, de exemplu, de cinci ori fotbaliștii care joacă la echipa orașului. “Am făcut până acum vreo cinci rânduri de teste la jucătorii acestei echipe și vă dați seama că știm foarte bine pe propria piele cât de scumpe sunt, dar asta este”, a mai explicat Birău.

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: