Primarii gorjeni vor alegeri cât mai repede

Primarii gorjeni sunt nerăbdători să fie reconfirmați în funcții prin votul cetățenilor. Deși ar fi trebuit să fie peste o lună, alegerile locale au fost amânate pentru o dată încă necunoscută. Edilii gorjeni speră ca acest lucru se întâmple cât mai repede.

Primarul din comuna Turburea, Ion Bârcă, vrea alegeri de urgență și este sigur că județul Gorj va fi unul roșu, mai ales după cum se mișcă actuala Guvernare PNL. ”Ar trebui organizate alegerile cât mai repede, pentru că nu este bună tragerea asta de timp. Toți primarii așteaptă să fie reconfirmați prin votul cetățenilor și alții speră să câștige scaunul de primar și e bine să-și vadă și ei visul împlinit sau adevărata valoare la care sunt. Așa mi se pare normal. Nu văd să vină alți primari noi, majoritatea primarilor PSD își vor reconfirma mandatele și vor mai câștiga și primării PNL. După cum se mișcă actualul guvern al ”băieților galbeni”, oamenii văd diferența”, a precizat Ion Bârcă.

Și primarul de la Slivilești, Sorin Bucurescu, spune că nu înțelege de ce nu se organizează alegerile acum, așa cum au fost programate. ”Trebuie făcute alegeri cât mai repede, pentru că așa este normal. Oricum lumea nu dă buluc la vot. Tot pe rând intră în secție, pot veni cu măști și cu mânuși, vor fi mai multe urne și nu văd unde este problema. Oamenii oricum nu se îngrămădeau să voteze. Campanie electorală nu se mai face ca pe timpuri. Acum mai puține afișe, mai puține bannere. Primarii în funcție nu au nevoie de campanie, că oamenii văd ce au făcut și în plus acum totul se face on-line. Toți își fac reclamă pe facebook”.

Sunt și primari sceptici în ceea ce privește organizarea alegerilor. Deși ar vrea ca acest lucru să se întâmple sunt siguri că alegerile vor fi anul viitor. ”Din ce spun specialiștii, în vară virusul poate deveni inactiv și din toamnă să vină un nou val. Nouă ne-au fost prelungite mandatele până la sfârșitul anului, dar dacă va veni un nou val de îmbolnăviri în toamnă este posibil să nu se poată desfășura. Eu aș vrea să se facă alegerile cât mai repede, dar cum stau treburile cred că vom avea alegeri la anul, ca să nu fie expuși cetățenii”, a precizat Liviu Cotojman, primarul din comuna Roșia de Amaradia.

Și primarul de la Schela ar vrea alegeri la urgență, dar gândindu-se la ce cheltuieli sunt, ar prefera să fie peste patru ani. ”Trebuia să fie alegeri, dar nu se poate. Să le facă atunci când vor, eu sunt pregătit. Aș vrea să fie mai repede, să pot și eu candida. Ei tot spun că le fixează la toamnă, dar mai bine le pun peste 4 ani, ca să nu mai cheltuiască bani și să ne prelungească mandatele, că și așa mari schimbări nu vor fi”, a precizat Aristide Șerbănescu, primarul din comuna Schela.

Vizualizări: 1,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: