Primarii, în aşteptarea bugetului: Stăm ca vrabia pe gard!

Consiliul Judeţean Gorj va repartiza marţi, 23 ianuarie, cota de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Repartizarea sumelor către comune, oraşe şi municipii va fi aprobată într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean.   

Primarii gorjeni aşteaptă cu sufletul la gură să vadă ce bani vor primi. Mai ales cei care au primit sume mici de la Finanţe, din sumele defalcate din TVA.

Primarul oraşului Tismana spune că nu are mari aşteptări în ceea ce priveşte sumele pe care localitatea pe care o conduce le va primi de la Consiliul Judeţean. „Aşteptăm bugetul de la Consiliul Judeţean. Stăm ca vrabia pe gard. Am aşteptări pesimiste. Şi celelalte cifre care ne-au venit de la Finanţe au fost mai mici. Aşa că nu pot să fie trendul acesta decât tot aşa. De la Finanţe am primit mai puţin cu vreo 600 mii lei decât anul trecut”, a explicat Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.

Autorităţile locale din Tismana spun că au primit doar 1,5 milioane lei de la Finanţe. „Nu o să ne ajungă, o să plângem. Ştiţi că ni s-a recomandat să trăim până în iulie”, a mai spus primarul din Tismana.

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: