Primarii PNL, întâlniri pentru atragerea banilor din Fondul de Tranziție Justă

Liderii PNL Gorj s-au întâlnit, miercuri, cu primarii partidului pentru a discuta oportunitățile de finanțare prin Programul Operațional de Tranziție Justă. Județului Gorj i-au fost alocate peste 500 de milioane de euro, iar joi programul va fi lansat oficial în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Preşedintele PNL Gorj, Ion Iordache, a declarat că vor fi organizate mai multe întâlniri în perioada următoare: „Am avut astăzi o întâlnire cu primarii PNL Gorj. Pe ordinea de zi am avut discuţii legate de Fondul de Tranziţie Justă, care intră în linie dreaptă. Mâine se lansează oficial la Ministerul Fondurilor Europene. Urmează să avem întâlniri şi la nivelul localităţilor, cu agenţii economici din fiecare localitate, dar şi întâlniri mai mari, la nivel de judeţ. Ne dorim cu toţii să fie absorbiţi eficient aceşti bani. Am înfiinţat un departament la nivelul organizaţiei noastre politice, pe care îl conduce Iulian Popescu”, a declarat Iordache în cadrul unei conferinţe de presă.

Concluziile discuției le-a comunicat vicepreşedintele PNL Gorj, Iulian Popescu. Primarii trebuie acum să analizeze nevoile din comunitate și să aducă propuneri: „Judeţul Gorj are alocată o sumă teoretică, iniţială, de 522 de milioane de euro, sumă ce poate varia, evident. Sperăm să se mărească, în funcţie şi de capacitatea de absorbţie a acestor bani. Am vut discuţii cu colegii de partid despre a pregăti vizita reprezentanţilor de la Ministerului Investiţiilor şi Fondurilor Europene în luna ianuarie, ca atunci când aceştia vin să putem avea o discuţie aplicată pe ce putem să facem, pe idei concrete şi în special pe ideile de investiţii din judeţul Gorj. Am discutat exemple de investiţii, în special în zona de energie verde sau producţie de elemente utilizate în generarea de energie verde. Am analizat şi ce au făcut colegii de la Hunedoara şi a rămas ca perioada aceasta, de sărbători, să o folosim ca perioadă de creaţie, fiecare primar urmând să analizeze situaţia din localitate. O să facem întâlnirile săptămânal pentru a analiza toate proiectele care pot fi finanţate de Fondul de Tranziţie Justă. Toate ideile le păstrăm, le punem pe listă, pentru că o să vină finanţări şi din alte fonduri”.

Liberalii se pregătesc de întâlnirea cu reprezentanţii de la Ministerul Fondurilor Europene la începutul lunii ianuarie şi speră să obţină un buget mai mare decât suma alocată iniţial.

Vizualizări: 1,072

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: