Primăriile și consiliile județene, lăsate fără bani. Reacția lui Cosmin Popescu!

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Adminsitrației a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs. Mai mult, deși vara este cel mai bun sezon pentru construcții, ministerul recomandă sistarea lucrărilor până la rectificarea bugetară care ar putea fi în august.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, se arată extrem de îngrijorat în privința achitării facturilor către constructori. Șeful județului a afirmat în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD că valoarea facturilor este de circa 8,6 milioane de lei, existând riscul să nu fie decontate.

”Ni se comunică faptul că creditele bugetare alocate au fost epuizate, ceea ce înseamnă că bugetul a fost făcut prost. Se știa clar graficul de lucrări. Pune în dificultate majoră firmele care lucrează pe aceste programe. În perioada noiembrie-martie nu s-au făcut plăți. De asemenea, s-au mai făcut plăți răzlețe în martie și până pe 11 iunie, atunci când au avut loc ultimele plăți. Consiliul Județean are depuse facturi de 8,6 milioane. Cei care lucrează trebuie să își achite furnizorii și salariile”, a spus Cosmin Popescu.

Președintele CJ Gorj exclude varianta ca facturile către constructori să fie plătite din bugetul județului, tocmai pentru faptul că banii abia vor ajunge pentru salarii și funcționare: ”Este pentru prima dată după 8 ani când creditele bugetare se epuizează în primele 5 luni. Economia nu duduie. Ni se spune că achităm din bugetul propriu. Nu avem bani, abia sunt de salarii și funcționare. Ni se mai spune să suspendăm contractele, însă nu avem prevederi legale în acest sens. Furnizorii trebuie să fie plătiți”, a mai spus Popescu. 

„Ministerul Dezvoltării a epuizat creditele bugetare alocate Pogramului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru anul în curs. (...) Aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistați lucrările”, se arată în scrisoarea transmisă de ministrul Cseke Attila primarilor.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: