Aviz pentru Avocatul Poporului. Ce legături are cu Gorjul

Gyula Fabian, propunerea UDMR pentru funcţia de Avocat al Poporului, a fost avizat favorabil, cu majoritate de voturi, de către comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Acesta este fost procuror, cu experiență de peste 20 de ani în domeniu. Fabian Gyula a ieșit la pensie anul trecut, la vârsta de 49 de ani, având o pensie de peste 10.000 de lei. Acesta a afirmat că 49 de ani e o vârstă potrivită să ieși la pensie, „raportat la presiunea la care eşti supus în magistratură”. 
Deputaţii PSD şi AUR l-au acuzat pe Gyula Fabian că ar fi un prezumtiv agent al Ungariei, având şi cetăţenia statului respectiv. „Nu vreau să intru acum în probleme ale familiei mele. Trebuie să-i dezamăgesc profund pe toți cei care cred că nu am sânge romanesc. O parte din familia mea se trage din judeţul Gorj, Creţeşti, de lângă Târgu Cărbuneşti şi a purtat numele Crăciunescu”, a răspuns Fabian Gyula.

Desemnarea Avocatului Poporului urmează să fie făcută în plenul reunit al Parlamentului, cel mai probabil luni. Fabian Gyula este singurul care şi-a depus candidatura pentru această funcţie, după ce Parlamentul a revocat-o pe Renate Weber.

Vizualizări: 2,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: