Primarul Adi Câmpeanu anunţă investiţii de milioane de euro la Runcu

Peste trei milioane de euro sunt investiţiile care vor fi făcute anul acesta în comuna Runcu. În această perioadă se lucrează la construcţia mai multor străzi în diferite sate ale comunei, vor fi create noi spaţii verzi şi se va continua alimentarea cu apă. Investiţii vor fi făcute şi pentru reabilitarea unor lăcaşe de cult, cămine culturale şi şcoli.

Investiţiile care vor fi implementate anul acesta la Runcu vor fi realizate în cea mai mare parte cu bani de la Guvern şi de la UE. Autorităţile locale şi-au pus în plan finalizarea mai multor obiective în comună. Printre cele mai importante se numără construcţia de străzi, care implică şi înfiinţarea de noi poduri şi şanţuri. „Anul acesta putem să realizăm foarte multe obiective. Asfaltăm aproximativ 3,5 km de drum, e vorba de drumul de la Cimitirul Nou, uliţa Pocăiţilor şi tronsonul de drum de la Liceul de la Bâlta până la intersecţia Valea Mare. Asfaltăm drumul care face legătura între Dobriţa şi Suseni, construim un nou pod de 16 metri în satul Suseni. Asfaltăm 10 km de drum pe Valea Susenilor, vom face trei poduri noi şi 1,5 km de ziduri de sprijin şi 10 km de şanţuri betonate pe un proiect cu finanţare europeană”,  a declarat Adi Cîmpeanu, primarul din Runcu.

Reţeaua de alimentare cu apă va fi extinsă

Cetăţenii a două sate vor avea începând cu acest an şi apă potabilă în casele lor. În unele sate va fi extinsă şi reţeaua de iluminat public. Autorităţile locale din Runcu dau asigurări că vor finaliza investiţiile în decursul acestui an. „În satele Runcu şi Răchiţi am demarat investiţia de alimentare cu apă potabilă. Am procedat la exproprierea a cinci persoane pe terenul cărora vom executa rezervoarele de înmagazinare a apei precum şi a Obştii Muntele Runcu, unde facem captarea de apă pe Valea Sohodolului. Extindem iluminatul public la cimitirul vechi al satului Bâlta, pe Uliţa Pocăiţilor din Satul Valea Mare. Pentru investiţii avem anul acesta peste trei milioane de euro, toţi sunt bani guvernamentali şi europeni, iar lucrările vor fi finalizate în cursul acestui an”, a precizat Adi Cîmpeanu, primarul din Runcu.    

Lăcaşele de cult, reabilitate

Tot în acest sat, autorităţile locale din Runcu au alocat o anumită sumă de bani şi pentru construirea unei camere de praznice la biserica din Bâlta. Lăcaşul de cult din satul Bâltişoara va avea anul acesta un alt aspect. Picturile interioare şi exterioare vor fi recondiţionate, astfel încât anul acesta biserica să fie şi sfinţită. Şi lăcaşul de cult din satul Răchiţi va avea parte de recondiţionări ale picturilor.

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: