Schimbarea legislaţiei întârzie primele de vacanţă la Minprest

O bună parte din angajaţii Minprest Serv Rovinari încă mai aşteaptă prima de vacanţă. Conducerea societăţii a blocat acordarea acestui drept al salariaţilor după intrarea în vigoare a noilor reglementări legislative ce prevăd ca prima să fie acordată în tichete de vacanţă şi nu în bani. Directorul Gabriel Giorgi a cerut clarificări Ministerului Finanţelor în această privinţă, asta pentru că legea se aplică din luna august.

Conducerea societăţii Minprest Serv Rovinari a cerut în urmă cu circa două săptămâni clarificări la Ministerul Finanţelor pentru a şti cum să procedeze cu salariaţii care au solicitat prima de vacanţă după intrarea în vigoare a legea 94/2014 care prevede acum ca acest drept să fie acordat în tichete şi nu în bani. „Începând cu intrarea în vigoare a legii, instituţiile de stat nu mai pot acorda prime de vacanţă în bani, doar în vouchere. Problema este că până la data respectivă o parte din angajaţi au luat prime în bani şi este o oarecare discriminare. Am solicitat un punct de vedere la acest aspect, pentru a şti dacă am cadrul legal să dau în continuare primele la oameni sau să mergem pe varianta voucherelor. La noi cam 60% din angajaţi au luat prime la vremea respectivă, restul de angajaţi care au solicitat vor tot bani şi aşteptăm răspunsul de la minister. Din punctul meu de vedere, cred o să se meargă în continuare pe acordarea primelor de vacanţă în bani până la sfârşitul anului şi legea se va aplica cu 1 ianuarie”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul general al societăţii Minprest Serv Rovinari.

În cazul angajaţilor Minprest Serv Rovinari prima de vacanţă este în cuantum de 75% din salariul de încadrare, conform Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Ministerul Finanţelor nu a răspuns deocamdată societăţii referitor la clarificările solicitate. În această situaţie sunt toate instituţiile publice, regiile autonome, societăţile comerciale la care statul este acţionar majoritar, companiile naţionale, categorie din care face parte şi CE Oltenia. Există şi o iniţiativă în Parlament pentru modificarea proiectului de lege, astfel încât să se aplice unitar de anul viitor, astfel încât angajaţii care au solicitat prima de vacanţă după intrarea în vigoare a legii 94 să nu se simtă discriminaţi. 

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: