Primarul Bârcă joacă tenis de picior cu soţia sa

Fotbalul este un sport agreat nu numai de cunoscători ci şi de…primari. Este cazul primarului din Turburea care de 25 de ani joacă neîntrerupt acest sport. Fan înfocat al Universităţii Craiova, Ion Bârcă, a suferit mult când a aflat că a fost exclusă, însă Pandurii a completat locul rămas gol în sufletul primarului. Şi Bârcă nu este singurul sportiv din familie. Soţia, şi ea o fană a acestui sport, a bătut mulţi adversari din comună la tenisul de picior. Cele mai interesante partide rămân însă cele între primarul Bârcă, soţia sa şi fiica celor doi.

Pe primarul din Turburea îl găseşti în fiecare duminică pe terenul de fotbal al comunei. Vine aici împreună cu soţia şi fata pentru a mai scăpa un pic de stresul din primărie. Absolvent al unei şcoli sportive, Bârcă se laudă că joacă fotbal de 25 de ani, neîntrerupt. „Îmi place fotbalul, joc în fiecare duminică. Echipa mea de suflet este Universitatea Craiova dar acum, după ce s-a întâmplat, a rămas Pandurii pentru că sunt în primul rând gorjean. Mi-a părut rău, rău. Dintre echipele bucureştene, îmi place Steaua. De 25 de ani joc fotbal neîntrerupt şi pentru că am absolvit o şcoală sportivă”, a declarat primarul din Turburea.

Soţia, expertă la tenis de picior

Cel mai de temut adversar din comună este chiar soţia primarului Bârcă. Potrivit primarului, nici aceasta nu lipseşte de pe terenul de fotbal, fiind însă o adeptă a tenisului de picior. „Sigur că joacă şi soţia mea. Jucăm tenis de picior, m-a şi bătut de câteva ori, şi pe mine şi pe alţii din comună. Îi place, suntem o familie de sportivi. Când vine şi fata la noi mergem toţi trei şi jucăm. Fata a fost şi ea la Liceul Sportiv, a făcut handbal. Cu soţia mea joc şi pe pariuri”, a declarat primarul Ion Bârcă.

Încurajează activităţile sportive

Primarul din Turburea a trecut şi el în tinereţe pe la câteva echipe de fotbal din judeţ. Una dintre aceasta este Petrolul Ţicleni. Astăzi încurajează sportul în şcolile de pe raza comunei. „Am jucat atâţia ani fotbal şi este un sport care îţi impune să faci mişcare. Asta am încercat să le transmit şi tinerilor din comună şi am văzut că se organizează destul de des activităţi de astea sportive în şcolile generale”, a declarat primarul Bârcă.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: