Directorul Versin, pasionat de apicultură

Mihai Versin, directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, este de profesie medic veterinar. Deşi nu a profesat niciodată meseria de bază şi-a dorit ca măcar unul dintre băieţii săi să se ocupe de tratarea animalelor. Cu toate acestea, ambii fii par a fi atraşi de ştiinţele economice. Mihai Versin speră totuşi să-i moştenească pasiunea pentru creşterea albinelor.

Mihai Versin ocupă funcţii de conducere în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj de mai bine de cinci ani. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, iar apoi a devenit doctor în Ştiinţele agricole. În urmă cu câţiva ani şi-a finalizat studiile la Facultatea de Ştiinţe Juridice. Mihai Versin se consideră un om realizat atât pe plan profesional cât şi pe plan familial. Acesta este căsătorit şi are doi băieţi. Aceştia nu au vrut să fie medici veterinari, dar directorul de la APIA speră că pasiunea pentru albinărit îi va fi moştenită. “Intenţionam ca măcar unul dintre copii să devină medic veterinar, însă i-am lăsat pe ei să aleagă şi se pare că sunt atraşi de Ştiinţele economice. Voi încerca să-i fac să le dezvolt pasiunea pentru apicultură“, a spus acesta.

Apicultura nu este numai o pasiune, dat fiind că are deja 50 de familii de albine. „În prezent avem vreo 50 de familii de albine şi sper să ajungem la circa 100 de familii. Nu vreau ca băieţii mei să se îndepărteze de tradiţii şi dacă vor înţelege tainele stupăritului sunt sigur că vor deveni oameni echilibraţi”, a declarat directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. În timpul liber Mihai Versin se ocupă de agricultură. “Avem o gospodărie la Crasna, iar acolo mă ocup de vie şi de pomii fructiferi. Mai des mergem la Băleşti, la părinţii soţiei, unde avem solarii şi ne ocupăm de cultura legumelor”, a mai precizat Mihai Versin.

CĂLĂTORII

Lui Mihai Versin îi plac foarte mult călătoriile. Acesta a vizitat Cehia, Bulgaria, Germania, Franţa, Belgia, Olanda şi Luxemburg. “Cel mai mult m-a impresionat Olanda. La tot pasul întâlneşti sere şi solarii cu flori. M-a marcat modul şi organizarea acestei ţări”, a declarat Mihai Versin. 

ANIVERSĂRI

Directorul adjunct de la APIA şi-a cunoscut soţia în anul I de facultate şi s-au căsătorit în ultimul an de studiu. Cei doi sunt împreună de aproape 22 de ani. Mihai Versin spune că vor aniversa Nunta de Argint întrucât în familia sa se respectă tradiţiile.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: