Primarul Bîrcă, detectiv pentru prinderea a trei tâlhari

Trei indivizi din Turburea au ajuns în spatele gratiilor după ce au tâlhărit, la sfârşitul săptămânii trecute, doi bătrâni din localitate, de prinderea lor fiind „responsabil” şi primarul Ion Bîrcă, nu doar poliţiştii implicaţi în anchetă.

Edilul a fost, de altfel, cel care a aflat primele informaţii despre comiterea tâlhăriei, bătrânii cărora hoţii le luaseră 10.000 de lei din casă nedepunând iniţial plângere la poliţie. Oamenilor le era prea frică şi, de teamă că agresorii lor nu vor fi prinşi şi ar putea să le facă din nou rău, au preferat să nu se adreseze autorităţilor. Pe fir a intrat însă edilul, Bîrcă reuşind în scurt timp să dea de urma indivizilor pentru ca, mai apoi, să anunţe Poliţia şi tâlharii să ajungă acolo unde le este locul.

„Cu o zi înainte să intre peste aceşti bătrâni în casă şi să le ia banii, cei trei au mai fost acasă la aceşti bătrâni. Oamenii mi-au spus că i-au văzut pe hoţi cum le-au furat din cămară garniţa cu carnea de porc, dar le-a fost atât de frică, din cauza vârstei înaintate, să iasă la ei sau să cheme poliţia, că au preferat să tacă. În noaptea următoare s-au trezit cu cei trei peste ei în casă. I-au pus mâna la gură bătrânului ca să nu ţipe şi i-au cerut banii. De frică, omul a dat banii şi nu a mai spus nimănui nimic. L-a văzut însă un vecin a doua zi supărat şi a intrat în vorbă cu el şi aşa i-a mărturisit tot ce s-a întâmplat. Aşa am aflat şi eu şi pentru că îi cunoşteam, fiind coleg la şcoală cu băiatul dumnealor, am mers să discut să văd în ce stare sunt. Din vorbă în vorbă mi-am dat seama despre cine ar fi vorba, m-am dus la căminul de nefamilişti pe care îl avem aici în comună şi acolo l-am găsit pe primul dintre ei. În scurt timp le-am luat urma şi celorlalţi doi şi apoi i-au luat poliţiştii pentru anchetă”, a declarat primarul Ion Bârcă.

Dănuţ Petru Pavel, Alin Gheorghe Trifan şi Marian Florin Vânătoru sunt cei trei indivizi care duminică au primit mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Ultimul dintre ei, Vânătoru, a mai fost implicat în urmă cu un deceniu într-o altă tâlhărie, similară ca mod de operare. Atunci, individul a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în 2016 el fiind eliberat condiţionat pentru că îndeplinise termenul minim pe care trebuia să îl petreacă în spatele gratiilor. Din cei 10.000 de lei pe care i-au luat de la bătrâni, tâlharii au cheltuit în mai puţin de 24 de ore suma de 4.000 de lei. Indivizii au venit la Târgu Jiu, s-au cazat la un hotel din centrul oraşului şi şi-au făcut de cap prin cârciumi. Asta până când „detectivul” Bîrcă le-a stricat distracţia…

Vizualizări: 1,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: