Elevii din Gorj, olimpici naţionali

Sunt elevi ai judeţului Gorj, sunt elevi care îşi dedică puţinul timp liber pe care îl mai au studiului şi se pregătesc zilnic să fie cei mai buni. Vorbim de elevii care s-au calificat luna aceasta la fazele naţionale ale olimpiadelor. Nu vorbim numai de elevii din Târgu Jiu, vorbim de elevii din tot judeţul, elevi care au adus bucurie şi împlinire în sufletele profesorilor care îi pregătesc. La Colegiul Național ”George Coșbuc” din Motru nu mai puțin de trei elevi s-au calificat la faza naţională de biologie. Directorul unității, Valeriu Drulă, spune că sunt calificaţi la mai multe discipline şi sunt elevi care participă anual la olimpiade. Și la Colegiul Tehnic Mătăsari, un echipaj format din două fete s-a calificat la faza națională a olimpiadei de cultură civică.

Alexandru Rîcă, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național ”George Coșbuc”, s-a calificat la faza națională la Biologie cu 95 de puncte din 100. Același succes și pentru Denis Jerca, elev în clasa a X-a la același colegiu, dar și pentru Andra Denisa Moța. Toți trei vor reprezenta Colegiul Național ”George Coșbuc” la olimpiada națională de biologie ce se va desfășura în luna aprilie la Satu Mare. ”Sunt elevi pasionați de ceea ce fac, își sacrifică tot timpul în favoarea acestei discipline, dar fără să neglijeze celelalte materii. Sunt elevi foarte buni, au numai note de zece, elevi cu care ne mândrim, care au acel ceva. Mulți vor să facă o carieră din biologie și știu că trebuie multă muncă. De altfel sunt elevi care participă an de an la olimpiade și care nu de puține ori obțin și rezultate”, a spus Valeriu Drulă, directorul Colegiului Național ”George Coșbuc”.

Reprezintă Gorjul la cultură civică

Un succes și pentru Colegiul Tehnic Mătăsari. Un echipaj format din elevele Adina Curelea și Nicoleta Totolici, ambele în clasa a VIII-a, a reușit să se califice la olimpiada națională de cultură civică, obținând locul I, cu o notă de 9.50. Fetele vor reprezenta județul Gorj într-o competiție în care se vor confrunta cu echipaje din toate județele țării, fiind pentru al patrulea an consecutiv când elevii Colegiului Tehnic Mătăsari participă la această competiție de unde s-au întors, în anii precedenți, cu mențiune specială. ”Proba va consta în realizarea unui proiect  prin care aceștia trebuie să descrie o situație de încălcare a unui drept al copilului. Elevii vor trebui să prezinte o serie de cauze care conduc la crearea unor astfel de situații prin care se încalcă drepturile copilului, să identifice și alte drepturi încălcate și să enunțe două soluții posibile de rezolvare a situației. Elevii trebuie să întocmească un plan concret de acțiune, care să conțină atât etape, cât și acțiuni, dar și persoane implicate, totul pentru a duce la eliminarea, pe viitor, a cazurilor în care sunt încălcare drepturile copiilor”, a spus Alin Dobromirescu, profesor. 

Galerie foto


Vizualizări: 3,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: