Primarul Cotojman, atac la prefect: Nu cunoaşte pe deplin realitatea

Reacţie dură a primarului din Roşia de Amaradia la adresa prefectului de Gorj, Ciprian Florescu. Liviu Cotojman e nemulţumit că prefectul nu face demersuri să obţină bani pentru stoparea alunecării de teren din comună.

Alunecarea de teren de la Roşia de Amaradia s-a amplificat după ce zilele trecute a plouat cu găleata, „Chiar m-a deranjat atitudinea domnului prefect. Într-un ziar local, poate a fost o declaraţie mai puţin inspirată, spunea că alunecările de teren de la Roşia de Amaradia mai pot aştepta, pentru că nu sunt puse în pericol vieţi umane. Eu zic că un preşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean nu poate să facă o astfel de declaraţie în contextul în care nu cunoaşte pe deplin realitatea. De dimineaţă, proprietarul imobilului din apropierea alunecării de teren a venit la mine în birou, tocmai pentru a scoate în evidenţă că în urma precipitaţiilor de marţi, pentru că la Roşia de Amaradia a plouat torenţial, alunecarea de teren respectivă s-a amplificat”, a spus Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.  

Primarul spune că este una dintre cele mai grave alunecări de teren care s-au produs în comună şi crede că Prefectura Gorj nu a făcut demersurile legale în vederea obţinerii finanţării pentru executarea lucrărilor necesare în vederea consolidării terenului. „Sunt 20-30 de metri până la cea mai apropiată gospodărie”, a explicat primarul Cotojaman.

Prefectul spune că nu a făcut altceva decât să expună punctul de vedere al specialiştilor din Prefectură. Spune că va fi emis un proiect de hotărâre pentru toate localitățile din județ afectate de alunecări de teren. „Domnul primar trebuie să priceapă că, deşi prefectul este preşedintele Comitetului Situaţii de Urgenţă, sub prefect există nişte specialişti care se exprimă în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă de la nivelul judeţului. Drept urmare, vreau să-i comunic domnului primar, deşi lucrul acesta i l-am comunicat şi telefonic, şi văd că nu înţelege, probabil îi place să apară mult în presă, atâta vreme cât specialiştii consideră că toate situaţiile de calamităţi din ultima perioadă de la nivelul judeţului nu sunt atât de urgente încât să organizăm un comitet extraordinar şi pot aştepta până la o formulare a unui proiect de hotărâre de guvern comun, până atunci nu trebuie neapărat să o facem”, a comentat prefectul Ciprian Florescu.   

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: