Aşteaptă de un deceniu refacerea drumului distrus de minerit

Autorităţile locale din bazinul Motru au solicitat oficialilor de la nivel central să modernizeze un drum afectat de activitatea minieră. Este vorba de şoseaua care tranzitează municipiul Motru în zona satului Horăşti şi comuna Samarineşti. Locuitorii aşteaptă de mai bine de un deceniu să se intervină pe acest drum. Modernizarea tronsonului de drum comunal ar trebui să fie realizată de Ministerul Economiei, prin Conversmin, în cadrul programului de închidere a minelor, spun autorităţile locale din Samarineşti. Drumul este în prezent pietruit, iar traficul este intens.

„DC 84A este prins pe programul de închidere a minelor. Chiar am avut o şedinţă săptămâna trecută la care au fost domnii secretari de stat de la Energie, inclusiv domnul Vişan, care a promis că se va ocupa personal. Eu i-am trimis câteva documente în acest sens, să vadă când ar putea efectiv demara aceste lucrări, pentru că se tărăgănează de foarte mulţi ani. De prin 2007 acest drum trebuia modernizat”, a declarat Marian Ardeiu, primarul comunei Samarineşti.  

Pe raza municipiului Motru, drumul se întinde de la sediul Minei Horăşti până la graniţa cu Samarineşti, pe circa 1,5 km, iar pe raza comunei vecine are o lungime de aproximativ 3 kilometri.

Vizualizări: 1,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: