Primarul de la Padeş îi acuză de boicot pe consilierii din opoziţie

Consilierii PSD, PMP și PRU din Padeș sunt acuzați de primarul liberal Serafim Antonie că au boicotat ședința de Consiliu Local care trebuia să aibă loc luni, 3 octombrie. Pe ordinea de zi a ședinței urmau să fie avizate mai multe proiecte pentru comunitate, pentru care administrația locală vrea să acceseze fonduri europene. În apărarea lor, consilierii care au absentat de la ședință spun că proiectele de pe ordinea de zi nu aveau caracter de urgență.

Mandat greu pentru primarul liberal de la Padeș, care nu are susținere în Consiliul Local. Luni, 3 octombrie, a convocat o ședință extraordinară de Consiliu Local, pe ordinea de zi fiind două puncte. Unul făcea referire la demararea proiectelor tehnice pentru mai multe investiții necesare pentru comunitate în vederea depunerii lor pentru obținerea de finanțare de la Uniunea Europeană. Un alt proiect de hotărâre era pentru ca membrii Consiliului Local să ia act de demisia directorului societății Padeș Util.
Numai că la ședință nu au venit decât cei doi consilieri PNL, alți doi independenți și consilierul PRM. De la ședință au lipsit viceprimarul Cristian Elena de la PMP și colegul său de partid Constantin Spora, social-democrații Mihai Argintaru, Viorel Popescu și Mariana Rogobete, uneperistul Gabriel Nicolescu, dar și consilierii PRU Dan Cârstoniu și Marius Arjocu. În acest condiții, ședința nu a mai avut loc, iar primarul Serafim Antonie îi acuză pe consilierii chiulangii de boicot. "A fost un proiect pentru modernizare cu fonduri europene a drumurilor sătești, a ulițelor, consolidarea Monumentului de la Padeș, construcția unui pod peste râul Motru și aveam nevoie de aprobarea Consiliului Local ca să pot demara aceste proiecte. Băieții, consilierii mai deștepți, nu s-au prezentat ca să îmi voteze. Au boicotat ședința pentru că vor să blocheze activitatea primarului", a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeș. Primarul a spus că va încerca să treacă aceste proiecte într-o altă ședință.
În replică, aleşii locali din opoziţie îi transmit primarului că proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi nu aveau caracter de urgență. "Să pună mâna pe carte, să învețe cum se convoacă o ședință ordinară și o ședință extraordinară, ce înseamnă, și apoi să discute cu consilierii locali. Știți cum e la primăria Padeș? Exact cum a-i duce un cizmar să predea la liceu, cursuri la liceeni. El e depășit de situație", a comentat consilierul local PSD Mihai Argintaru.

Vizualizări: 3,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: