Primarul din Albeni le cere sătenilor 20 de lei pentru drumuri

Sătenii comunei Albeni vor fi nevoiţi să contribuie cu sume de bani la asfaltarea unor drumuri comunale. Acest lucru a fost votat de consilieri în ultima şedinţă a Consiliului Local. Deşi primarul Dumitru Cornea susţine că oamenii ştiu de acest lucru, toţi cei chestionaţi au fost surprinşi. Dacă este nevoie, oamenii vor da banii în cele din urmă pentru asfaltarea drumurilor, dar în rate.

În urmă cu trei ani, primăria Albeni a făcut un proiect de asfaltare a patru drumuri comunale cu finanţare de la Banca Mondială. Consiliul Local, dar şi oamenii prin voia primarului s-au angajat să ajute cu finanţare. În ultima şedinţă de consiliul pe ordinea de zi s-a aprobat proiectul de hotărâre ca sătenii din Albeni să contribuie cu bani la asfaltarea drumurilor comunale. „Valoarea proiectului este de aproximativ 600 de mii de dolari şi în proiect a fost prinsă asfaltarea a patru drumuri comunale care totalizează peste 3700 de metri. O mare parte din finanţare a venit de la Banca Mondială, o altă parte de la Consiliul Local şi trebuie să contribuie şi cetăţenii cu ceva că asta a  fost prevăzut în contract”, a declarat Dumitru Cornea, primar Comuna Albeni.

Toţi consilierii au votat această hotărâre. „ Noi suntem de acord cu asta. Am votat toţi dar a trebuit să ne asigurăm că oamenii ştiu de asta şi au fost de acord, pentru că oricum nu au bani şi să-i mai jecmănim şi noi nu e tocmai bine”, a declarat un consilier local.

Primarul a dat asigurări că oamenii au fost informaţi. „Le-am explicat oamenilor şi au fost de acord. Noi am încheiat procese verbale. Nu e o sumă mare. Este vorba de aproximativ 20 de lei de familie”, a declarat Cornea.

Oamenii din Albeni nu ştiu că vor trebui să contribuie cu bani, dar dacă va fi nevoie vor da banii în rate. „Nu ne-a spus nimeni nimic. Chiar trebuie să dăm bani pentru asfaltarea drumurilor- Dacă este nevoie o să plătim, dar o să îi dăm treptat că toţi o dată nu putem. Suntem săraci, vai de capul nostru”, a spus un sătean.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: