Primarul din Albeni şi-a pus în cap partidul şi Consiliul Local. „Are propuneri fanteziste!”

Şase consilieri locali din comuna Albeni au dat buzna luni dimineaţa la Prefectura Gorj pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de comportamentul primarului Ionuţ Stan. Aleşii povestesc că sunt jigniţi la şedinţele de Consiliu Local, iar acum rămân şi fără indemnizaţiile lunare. Primarul Stan şi-a supărat şi colegii de la PMP, preşedintele Nicolae Daviţoiu spunând că edilul nu-şi înţelege rostul la primărie.

Degringoladă în comuna Albeni. Consilierii locali de la toate partidele politice sunt la cuţite cu primarul PMP, Ionuţ Stan. Asta după ce edilul a realizat un proiect de hotărâre prin care propune reducerea indemnizaţiei aleşilor locali până la 1%. Pentru că le ia din bani, aleşii au venit luni să se plângă la prefect. „Suntem jigniţi, suntem făcuţi în toate felurile de domnul primar. Ne face în fel şi chip că nu venim cu proiecte, noi am avut tot felul de iniţiative, am fost refuzaţi categoric. Unele dintre iniţiative şi le-a asumat spunând că sunt de la el, nu de la noi”, a declarat Marian Iliuş, liderul PNL Albeni.

Cât priveşte reducerea indemnizaţiilor, consilierii locali spun că nu au o problemă. „Pe lege, indemnizaţia este de 5%, dar plafonată la nivelul salariilor primarilor din 2013. Pe noi nu ne interesează cuantumul acestei indemnizaţii, cât este ea, pentru că dacă ne interesa făceam acţiune în contencios, câştigam, se reactualizau sumele la salariul primarului de astăzi. Efectiv, indemnizaţia actuală este de 3% din salariul primarului de astăzi”, a mai spus Marian Iliuş, liderul PNL Albeni.

Nici măcar consilierii din PMP, partid în care activează şi primarul, nu sunt mulţumiţi de atitudinea pe care o afişează Ionuţ Stan. „Dumnealui nu înţelege faptul că primăria şi Consiliul Local sunt două instituţii separate, dar care funcţionează împreună. Nu pot lucra una fără alta. Noi nu i-am respins dumnealui niciun proiect de hotărâre bun pentru comunitate”, a declarat Valer Iosu, consilier local PMP Albeni.

„Crede că l-a luat pe Dumnezeu în braţe”

Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj, a declarat că Ionuţ Stan are propuneri fanteziste şi populiste şi că nu-şi înţelege rostul la primărie. „Propunerile cu care vine el, de reducere a indemnizaţiilor, sunt populiste şi fanteziste. Sunt nişte chestiuni care nu intră în atribuţiile lui. Este un primar care crede că dacă a ieşit primar a luat pe Dumnezeu în braţe. Nu este un primar care să înţeleagă despre ce este vorba şi care nu înţelege care este rostul lui la primărie”, a declarat Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj.

Vizualizări: 3,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: