Primarul din Baia de Aramă, condamnat cu executare

Primarul de la Baia de Aramă, Rafael Ionel Dunărinţu, a fost condamnat marți cu executare într-un dosar de corupție. Sentința pronunțată de Curtea de Apel Craiova este definitivă. Dunărințu are de executat trei ani și patru luni de închisoare. 

Primarul de la Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu, a fost trimis în judecată în anul 2016 pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la tăiere de arbori din fondul forestier naţional, instigare la furt de arbori din fondul forestier naţional şi abuz în serviciu. Dosarul a fost instrumentat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi.

În anul 2013, primarul de la Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu, voia să amenajeze vizavi de sediul primăriei din localitate un cartier de locuinţe sociale şi un patinoar. Numai că pe terenul unde urma să construiască se afla o pădure de arbori din rasa plop, pe care tocmai o preluase Primăria în proprietate de la Ocolul Silvic din zonă şi în documentul respectiv se stipula clar că nu are voie să schimbe destinaţia acelui teren.

Terenul pe care s-a realizat defrişarea se află în intravilanul oraşului şi era încadrat în categoria de folosinţă ,,teren forestier”, fiind supus respectării regimului silvic.

Vizualizări: 22,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: