Primarul din Gorj care a făcut angajări pe bază de șpagă nu scapă de procese

Judecătorii Tribunalului Gorj au dat un nou termen în dosarul în care fostul primar din Albeni este judecat pentru trafic de influență. La termenul de marți, instanța a administrat probele depuse la dosar.

Pe 18 septembrie, când a fost stabilit următorul termen, vor fi audiați primii martori în acest dosar. 

Tocmai din cauza problemelor pe care le are cu justiția, prefectul județului Gorj a revocat mandatul lui Ionuț Stan care, oricum, era în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile. El a contestat ordinul prefectului și așteaptă verdictul instanței.

Ionuț Stan a fost trimis în judecată anul trecut. El este acuzat de fapte de corupție. Printre altele, anchetatorii susțin că ar fi făcut angajări pe șpagă în instituția pe care o conducea.

De altfel, un asistent comunitar a spus public, în urmă cu aproape trei ani, că primarul i-ar fi cerut mită. Și el i-a dat. Mai târziu însă, i-a făcut plângere la Poliție, iar dosarul a ajuns pe masa procurorilor anticorupție. Omul a declarat ca a plătit trei mii de euro, 20 de litri de vin și șase luni de muncă la vila primarului pentru un post călduţ la stat. Banii i-ar fi dat pe marginea celui mai circulat drum național din Gorj. "A tras pe dreapta, am mers, i-am numărat cei 3.000 de euro personal, spunându-mi atunci că: Atâta timp cât eu o să fiu primar, tu nu o să ai probleme", ne-a spus asistentul medical, când a depus plângerea la Poliție.

Vizualizări: 5,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: