Primarul din Padeș, și pieton și cu cazier!

”Graba strică treaba” spune o veche vorbă românească, valabilă și în cazul primarului din Padeș, Gabriel Mihăiță Troacă, pe care o instanță de judecată din Brașov l-a condamnat ieri definitiv la un an de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins conducând cu viteză și având permisul suspendat.

Curtea de Apel Brașov a fost cea care a decis ca edilul să fie condamnat la un an de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 3 ani, așa cum decisese în luna martie Judecătoria Brașov.

Primarul a atacat cu apel sentința Judecătoriei Brașov, el fiind obligat atunci să plătească și 550 de lei cheltuieli judiciare statului. Edilul a declarat la acel moment că s-a urcat la volan având permisul suspendat și conducea cu o viteză de peste 100 de km/h în zonă cu restricție de 70 km/h întrucât soția sa avea probleme de sănătate și se grăbea să o transporte la spital.

Incidentul s-a produs în octombrie 2012 în apropiere de localitatea brașoveană Ghimbav, în rechizitoriul întocmit de procurorii brașoveni pe numele primarului gorjean menționându-se faptul că acesta avea în momentul controlului permisul suspendat pentru depășirea limitei de viteză. De asemenea, anchetatorii au consemnat că edilul a mai primit diferite amenzi pentru insultă, amenințare, dar și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Primarul Mihăiță Gabriel Troacă a fost ales edil al comunei Padeș, din județul Gorj, în urma alegerilor din 2012, fiind membru al PDL. În ultimul an acesta s-a afișat însă alături de lideri ai PSD Gorj la acțiuni electorale ale filialei, fiind prezent alături de social-democrați inclusiv la mitingul de la Rovinari din luna mai la care a participat inclusiv premierul Victor Ponta.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: