Primarul din Schela, dosar penal pentru furt de piatră

Primarul din Schela, Aristide Șerbănescu, s-ar putea alege cu un dosar penal pentru că a fost prins de polițiști extrăgând piatră din lacul Sâmbotin. Primarul spune că materialul urma să fie folosit pentru pietruirea unui drum dintr-un cătun al comunei în care mai locuiesc doar câteva familii. Dosarul este acum în lucru la Poliția Bumbești Jiu. Primarul spune că a căzut de acord cu constructorul să folosească piatră din lacul Sâmbotin, pentru că piatra spartă din carieră este mai costisitoare.

Cătunul Păjiștele din localitatea Schela este greu accesibil din cauza drumului care nu a mai fost pietruit niciodată. Constructorul i-ar fi propus primarului Aristide Șerbănescu să pună piatră spartă din carieră pe drum, însă primarul a refuzat pe motiv că este prea costisitoare investiția. Așa a decis să extragă piatră din lacul Sâmbotin. ”Am avut niște sesizări de la oamenii care mai locuiesc în acest cătun, am zis să fac o investiție în folosul oamenilor, să urce și Ambulanța acolo, și Pompierii, că era de groază acest drum. Prima propunere a fost să folosim piatră spartă din cariera de la Bumbești Jiu, dar mi s-a părut că este prea scumpă investiția și am hotărât să punem piatră din chiuveta lacului Sâmbotin. Oricum acea zonă va dispărea în timp, cu săparea gropii. M-a reclamat un consilier local, asta se întâmplă când vrei să faci o lucrare în interesul oamenilor”, a spus primarul Aristide Șerbănescu, primarul din Schela.
Potrivit primarului, polițiștii din Bumbești Jiu i-au amendat pe lucrătorii primăriei în momentul când au fost găsiți că extrag pietrele din lac. Constructorul apucase să pietruiască circa 600 de metri din lungimea totală a drumului. Aristide Șerbănescu susține că, dacă acel drum ar fi cât de cât accesibil, cătunul Păjiștele s-ar umple de case de vacanță. ”Este extraordinar de frumos în acest cătun, mai sunt doar câteva case, drumul este greoi, este prin pădure dar dacă acest drum ar fi aranjat cătunul respectiv s-ar umple de case de vacanță în cel mult un an de zile. Este o zonă curată, au apă, este Raiul pe pământ”, a spus Aristide Șerbănescu, primarul din Schela. Drumul pe care primăria a intervenit cu piatră are o lungime de 1,4 kilometri însă numai 600 de metri au apucat să pietruiască.

Galerie foto


Vizualizări: 3,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: