Achitare pentru directorul teatrului din Târgu Jiu

Directorul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, Marian Negrescu, a scăpat de toate acuzaţiile formulate la adresa sa de procurori și de inspectorii Agenției Naționale de Integritate, Curtea de Apel Craiova dând un verdict final în dosarul acestuia, verdict care îi este favorabil inculpatului.

Negrescu a fost achitat după ce instanța i-a admis apelul și l-a respins pe cel al procurorilor, inițial, el primind o condamnare cu suspendare la Judecătoria Târgu Jiu. În Bănie lucrurile s-au schimbat radical, Negrescu pledând mereu nevinovat. „Dispune achitarea inculpatului Negrescu Marian pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 253/1 C.p. din 1969 cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.p. din 1969 şi art. 5 N.C.p.. În baza art. 18/1 C.p. din 1969 şi art. 91 din C.p. din 1969 Aplică inculpatului amenda administrativă în cuantum de 1.000 lei. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei în ceea ce priveşte schimbarea încadrării juridice a faptelor şi plata cheltuielilor judiciare către stat. Cheltuielile judiciare realizate în apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, a stabilit instanța.
Negrescu a trebuit să dea explicații în fața judecătorilor după ce inspectorii ANI l-au acuzat că a încheiat cu teatrul pe care îl conduce încă de la înființare mai multe contracte pe drepturi de autor, încasând aproape o jumătate de milion de lei din peste 40 de astfel de contracte. Directorul de la Elvira Godeanu era acuzat că a fost și regizor și scenarist în diferite piese și spectacole jucate și puse în scenă la Târgu Jiu, Negrescu explicând însă încă de la început că aceasta este procedura pe care o aplică toate teatrele din țară și alți actori mult mai cunoscuți la nivel național, care sunt, la rândul lor, și directori de teatru, dar și regizori ori scenariști.

Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: