Primarul Făsuescu, fost luptător la Electroputere Craiova

Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi, se consideră un om împlinit atât pe plan profesional cât şi pe plan familial. Încă din copilărie îşi dorea să devină fermier, motiv pentru care a şi îmbrăţişat meseria de tehnician veterinar. Pasiunea pentru animale a moştenit-o de la părinţi şi a transmis-o urmaşilor săi împreună cu numele de Ştefan. Edilul local provine dintr-o familie în care predomină numele de Ştefan.

Primarul comunei Polovragi provine dintr-o familie cu tradiţie în creşterea animalelor. Încă din copilărie îşi dorea să ajungă fermier, pasiunea sa pentru animale îndemnându-l să urmeze un liceu de specialitate. “De profesie sunt tehnician veterinar. De mic îmi plăceau animalele, iar acest lucru m-a făcut să urmez Liceul Agricol de la Malu Mare din Dolj. Am lucrat foarte mult în acest domeniu, chiar şi cu viceprimarul comunei Polovragi care are la bază aceeaşi meserie ca şi mine”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi. În perioada studiilor liceale, acesta a fost luptător la Electroputere Craiova. “Îmi place sportul, ba mai mult în perioada 1970-1973 am făcut lupte libere la Electroputere Craiova. Mergeam la antrenamente de două ori pe săptămână, de la Malu Mare la Craiova. Am fost nevoit să renunţ pentru că era foarte obositor să fac naveta. Am ales acest sport din pasiune ci nu din necesitate. Pe vremea aceea nu se punea problema de a şti să te aperi, conflictele şi bătăile între elevi nefiind frecvent întâlnite ca acum. Stăteam la internat dar nu era libertate ca în zilele de astăzi. Dacă voiai să pleci undeva trebuia să obţii bilet de voie”, a precizat Ştefan Făsuescu.

O familie de “Ştefani”

Ştefan Făsuescu este căsătorit şi are doi copii: o fată, medic în Bucureşti şi un băiat inginer care locuieşte care locuieşte la Polovragi. Edilul a transmis urmaşilor atât pasiunea pentru animale cât şi numele de Ştefan, ambele moştenite de la părinţi. “În familia noastră predomină numele de Ştefan. Eu am moştenit numele de Ştefan de la tatăl meu şi l-am transmis fiului meu. Ba mai mult pe nepoţica mea în vârstă de 6 ani o cheamă Ştefania. Fetiţa locuieşte cu noi în casă şi este sufletul nostru. Îi plac foarte mult animale şi spune că toate pe care le avem în gospodărie sunt ale ei. De cum mă întorc de la serviciu mergem peste tot împreună. Chiar şi atunci când ne vizităm fiica la Bucureşti, nepoţica ne însoţeşte. Cea mai frumoasă zi pentru mine este ziua de Sfântul Ştefan când ne reunim toţi Ştefanii din familie”, a declarat primarul comunei Polovragi.

CONCEDII

Primarul comunei Polovragi adoră plimbările pe munte. Cu toate acestea ultimele concedii le-a petrecut la băi, la Olăneşti. “Întotdeauna mi-a plăcut muntele. Deseori, în week-end fac plimbări în aer liber. Vara trecută nu am reuşit să merg în concediu, am avut foarte multă treabă la primărie. În ultimii anii concediile mi le-am făcut la băi la Olăneşti. Aş vrea să ajung în acest an la Olăneşti pentru că din când în când mai trebuie făcută câte o revizie”, a precizat Ştefan Făsuescu.           

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: