Primarul Jianu lasă investiţiile în seama motrenilor. Cum vor fi cheltuiţi banii!

Să nu mai fie tras de mânecă dacă nu demarează investiţii şi în cartierele periferice ori în alte sate din Motru, primarul Gigel Jianu are în plan să întoarcă banii la cei care plătesc taxe şi impozite. Pe scurt, vrea să facă investiţii cu banii strânşi din taxele către bugetul local pe fiecare zonă în parte, iar oamenii să decidă şi ce lucrări să fie făcute.

Ideea i-a venit după ce mai mulţi localnici din Roşiuţa s-au plâns că modernizarea n-a mai ajuns şi la porţile lor. „Satul Roşiuţa are probleme cu apa că nu există. Avem şi noi o străduţă de 500 de metri de reabilitat către cimitirul din Roşiuţa. Aici nu s-a turnat nimic, că n-a fost unde. Din toate impozitele adunate se investeşte numai în municipiul Motru. La noi nu sunt nici uliţe”, i-a transmis un localnic primarului Gigel Jianu.

În replică, edilul i-a transmis că datoriile l-au împiedicat să renunţe la o parte din investiţii, dar are în plan un proiect de hotărâre prin care toţi banii plătiţi de localnicii din zonă să fie investiţi acolo. „Sunt incluse şi drumuri de periferie, nu numai din cartierele din Motru. Sunt multe străzi care au aspect de uliţe. Drumul care duce spre cimitir este un drum local pe care îl vom face din bugetul local. Urmează din primăvară să mai facem şi alte investiţii. Intenţionez să iniţiez un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care banii, taxele şi impozitele pe care le plătesc cetăţenii să fie investiţi acolo unde locuiesc ei. Adică, în satul Roşiuţa, banii din taxele şi impozitele pe care le vor plăti oamenii de acolo vor fi cheltuiţi în satul Roşiuţa”, a transmis Jianu, la Acces Tv.

Dacă va fi aprobat, proiectul va fi pus în aplicare de la începutul anului viitor. La fel se va proceda şi în municipiul Motru. „Lucrările le vor stabili tot oamenii. Începând cu anul 2019, toţi banii care vin din taxe şi impozite vor fi cheltuiţi aşa cum vor cei care locuiesc acolo. Vom ajunge şi la nivel de stradă. Chiar în luna următoare, voi veni în Consiliul Local cu un proiect în acest sens. În satul Roşiuţa, de exemplu, vom calcula care este suma totală a taxelor şi impozitelor pe care le plătesc locuitorii din sat, vom face o şedinţă în Roşiuţa, în care oamenii vor hotărî cum vor fi cheltuiţi aceşti bani. Vor fi cheltuiţi numai acolo. La fel va fi şi cu celelalte sate. La fel voi proceda şi în oraş, pe străzi”, a mai explicat edilul din Motru.

Vizualizări: 3,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: