Primarul Pavel a fost declarat incompatibil de către ANI

Problemele par să se țină lanț pentru primarul suspendat din comuna Peștișani. După ce a stat aproximativ nouă luni în arest, Florin Pavel a fost pus în libertate în luna martie a acestui an de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Acum, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe primarul suspendat din Peștișani. Alesul local susține că va contesta în instanță această decizie.

Florin Pavel a fost arestat preventiv pentru aproximativ 9 luni, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave, neglijență în serviciu și luare de mită. A fost eliberat în luna martie a acestui an, iar procesul care se judecă la București își urmează calea.

Când primarul suspendat credea că situația este sub control și chiar lua în calcul o cerere de revenire la primărie, după audierea tuturor martorilor din acest dosar, a apărut o nouă problemă. Agenția Națională pentru Integritate a considerat că Florin Pavel se află în stare de incompatibilitate, întrucât, începând cu 7 mai 2010, deține simultan și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Util Bonus SRL. Pavel știa de această decizie ANI și este decis să o conteste în instanță. Acesta este sigur că va avea câștig de cauză. „M-au dat incompatibil pentru că am semnat actele de înființare a societății și așa au zis cei de la Registru Comerțului. Eu nu am fost în AGA. Consiliul Local a decis să semnez actele de înființare. M-au chemat acolo, le-am explicat care este situația și le-am spus că o să contest acest lucru în instanță. M-au trecut în actul constitutiv care se depune la Registrul Comerțului ca și reprezentant al comunei, pentru că SRL-ul a fost al comunei. Actele au fost semnate de administratorul societății. Asta s-a întâmplat în 2010. Eu nu am participat la AGA. Cei de la ANI au zis că asta e, că eu apar acolo ca reprezentant al comunei. Eu am trecut ca reprezentat al comunei administratorul, dar cei de la Registru Comerțului au zis că trebuie să fie primarul. Au cerut o serie de acte, au văzut că nu m-am implicat la AGA, dar o să câștig în instanță”, a precizat Florin Pavel.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: