Toni Greblă, în cărţi pentru Curtea Constituţională

Senatorul PSD Toni Greblă este în cărţi pentru un post de judecător la Curtea Constituţională a României. Informaţia a apărut în presa centrală, iar parlamentarul spune că nu s-a gândit până acum, dar nici nu exclude această posibilitate. Rămâne de văzut dacă va avea susţinerea partidului în acest caz, mai ales că postul este râvnit şi de alţi doi colegi de partid.

Nu puţini sunt politicienii care se bat pentru un loc la Curtea Constituţională României (CCR), după ce s-a aflat că, în luna decembrie, judecătoarea Iulia Motoc va pleca la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Printre numele vehiculate în locul Iuliei Motoc se număra şi senatorul PSD Toni Grebla, dar şi colegii lui de partid Corina Dumitrescu şi Ioan Chelaru, senator PSD de Neamţ. Juristul Greblă spune că se simte măgulit că este privit ca unul dintre potenţialii candidaţi la acest post. “Nu am discutat şi nu m-am gândit la acest subiect. Se va elibera un post, probabil prin februarie, cam aşa anunţa doamna, că atunci ar pleca. Am văzut că sunt vehiculate câteva nume acolo, printre care şi al meu, lucru care mă măguleşte. Asta e dovada faptului că activitatea depusă de mine aici a fost bună şi apreciată, ceea ce mă bucură. Cât despre ceilalţi, au fost vehiculate nişte nume, sunt jurişti foarte buni”, a spus senatorul Toni Greblă. 

Senatorul Toni Greblă, spune că nu exclude posibilitatea de a fi noul judecător de la Curtea Constituţională. “Se va analiza în cadrul partidului, postul revine PSD, va fi luată o decizie. Nu e vorba numai de a vrea, ci şi de a avea susţinerea necesară. În ceea ce mă priveşte, mă bucur de  încrederea multor oameni care lucrează în domeniu. Evident că şi în sânul partidului, dar nu a fost luată încă o decizie. În materie de politică nu trebuie să zici niciodată că excluzi o posibilitate”, mai spus parlamentarul.

Cotat cu cele mai mari şanse să devină judecător constituţional este senatorul PSD din Neamţ, Ion Chelaru.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: