Primarul Romanescu nu e interesat să reînvie Pandurii Târgu Jiu!

Actualul primar Marcel Romanescu susține că nu e interesat să reînființeze echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu deși a recunoscut zilele trecute că ar dori marca Pandurii. Într-o declarație cu multe contradicții și destul de ambiguă, edilul care a cerut personal falimentul echipei Pandurii în 2022, spune acum că și el a încercat să reînvie brandul Pandurii!

Atunci când echipa fanion a Gorjului se chinuia să supraviețuiască, primarul Marcel Romanescu a stabilit ca echipa să plătească pentru a juca pe Stadionul Municipal, stadion care, este deja de notorietate, s-a construit tocmai pentru Pandurii Târgu Jiu. Acum primarul susține că el a încercat să reînvie Pandurii dar că atunci echipa se îndrepta spre faliment.

“Eu sunt interesat de ce fac la CSM Târgu Jiu. Eu știu că defunctul club Pandurii, cel de fotbal, a fost vandalizat și furat la maximum de cei care l-au condus în trecut. Că nu s-a demonstrat în totalitate, e altă discuție. Dar știm foarte bine ce s-a întâmplat acolo cu zecile de milioane de euro pe care le-a avut acel club. Am văzut pe unii care încearcă să reînvie acest brand. Și eu mi-am dorit acest lucru în 2017, când am devenit primar, dar atunci clubul era în insolvență și se îndrepta cu pași siguri spre faliment, lucru care s-a și întâmplat”, a declarat Marcel Romanescu la Radio Infinit uitând că s-a numărat printre cei care au cerut falimentul echipei în 2022. 

Postura din care Romanescu spune acum aceste lucruri este una nu prea confortabilă, cea de candidat al PSD la funcția de primar, având în vedere faptul că actualii săi colegi de partid au fost cei care au cerut insolvența clubului și au dus Pandurii la faliment prin aducerea de jucători cu contracte mari, de antrenori scumpi și un președinte care chiar a golit total vistieria clubului după care a cerut insolvența și apoi falimentul, Narcis Răducan. Probabil că, între timp, Marcel Romanescu a uitat discursurile agresive la adresa celor din PSD pe care le făcea în 2017, atunci când promitea gorjenilor că va salva Pandurii sau în 2019, când PSD nu l-a invitat la inaugurarea stadionului.

„Clubul Pandurii a fost o vacă de muls, pentru foarte multe persoane, culmea este că 99% din cele care au obținut beneficii aparțin PSD. Nu știu dacă dl Tudor s-a delimitat de PSD. Totul era aprobat într-un consiliu de administrație și într-o adunare generală a acționarilor, care permanent a avut cel puțin doi membri de la PSD. ... Și eu am constatat că membri ai PSD s-au înfruptat, timp de 15 ani, din activitatea sportivă de la Pandurii. N-am văzut în consiliile de administrație de la PNL sau de la altă formațiune. Pe cei de PSD i-am văzut, cum îi văd acum și la Aparegio și peste tot”, spunea Marcel Romanescu în 2019, citat de presafarastapani.ro.

Cum a salvat Romanescu echipa s-a văzut ulterior, fiind unul dintre cei care au cerut falimentul pandurilor.

Pe lângă acest fapt, primarul Marcel Romanescu a refuzat ani de zile să plătească cotizația cu care primăria se angajase că va susține Pandurii, bani pe care ulterior cei de la Pandurii i-au câștigat în instanță și, Primăria Târgu Jiu a plătit după intrarea în faliment a echipei. Probabil, dacă primăria și ceilalți asociați ar fi plătit la timp datoriile către club, Pandurii nu mai intra în faliment. Acum, Primăria Târgu Jiu are de plătit și penalități pentru că nu și-a onorat la timp datoriile către Pandurii.

Nu se știe cui va imputa Curtea de Conturi acești bani pentru penalități, dar se știe că primarul Marcel Romanescu a încercat să impute banii plătiți către Pandurii fostului primar Florin Cârciumaru. 

Galerie foto





Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: